Корсунська каратистка – у вісімці кращих на чемпіонаті світу

Корсунська каратистка – у вісімці кращих на чемпіонаті світу

Тренер-викладач Корсунь-Шевченківської дитячо-юнацької спортивної школи Ксенія Шапошникова відома у спортивних колах неабиякими особистими досягненнями у карате − цьому, на перший погляд не жіночому, виді східних єдиноборств. Має звання майстра спорту України, титули призера чемпіонатів Європи та України. 21-22 січня Ксенія представляла Україну на абсолютному Чемпіонаті світу з кйокушінкаі карате унія у Японії, що відбувся у м. Наха на острові Окінава, на батьківщині карате.

Молода спортсменка медалі не одержала, але увійшла до вісімки кращих. Це дуже високе досягнення на змаганнях такого рівня. Своїм досягненням Ксенія вважає отримання звання «Сенсей», що означає «Учитель» з великої літери, та третій дан (данами від 1 до 10 в карате визначається ступінь майстерності). Ось як коментує результати чемпіонату світу сама Ксенія:

− Для мене другий день чемпіонату був важчим і важливішим. Це була атестація, яку проходили близько 40 спортсменів. Вона тривала 7 годин. Ми показували техніку блоків, ударів руками і ногами, на місці і в русі, пересування в стійках, ката, демонстрували силові навики фізичної підготовленості. У мене було ще 30 поєдинків, в основному з японцями.
У результаті отримала третій дан. Для каратистів чорний пояс – це найвища мрія, але після цього ще існують десять данів. Десятий може мати лише одна людина – засновник. Чим вищий дан, тим менше людей, яким його присвоюють. Наприклад, у мого вчителя Станіслава Шмата – 5-й дан. Щодо звання «Сенсей», то зауважу, що в Україні його мали лише три жінки, я – четверта. Приємно було почути від вчителя, що екзаменатори визнали мене однією з кращих на чемпіонаті світу в техніці.

Своїми результати на чемпіонаті світу цілком задоволена: честь України захистила гідно. Допомагала мені підтримка друзів та благодійників. Адже на змагання мене збирало багато людей, а вболівали за мене і учні, й колеги та друзі. Особливо вдячна підприємцям Михайлу Савченку, Миколі Прядченку, Ігорю Кодолі, Віталію Мацюку, Юрію Брижатому, Світлані Шморгун, Василю Кірічеку, ГО «Українська громадська рада» за матеріальну підтримку.
Участь у чемпіонаті світу для Ксенії – лише чергова сходинка у спортивній кар»єрі. Наполеглива і цілеспрямована дівчина поставила собі за мету досягти звання майстра спорту міжнародного класу. Для своїх понад 100 учнів – вихованців ДЮСШ їхній тренер – зразок того, як слід мріяти і досягати мети. Відтепер вони шанобливо кликатимуть її «Сенсей» і всі як один мріють також вирости і потрапити на чемпіонат світу.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x