Сергій Куліш одним із перших вакцинувався від коронавірусу

Сергій Куліш одним із перших вакцинувався від коронавірусу

В Україні розпочали вакцинацію учасників Олімпійських Ігор. Першими щеплення отримали представники Федерації стрільби України, які готуються до участі в Олімпійських Іграх у Токіо.  Про це інформують у Міністерстві молоді та спорту України.

 

Спортсмени отримали щеплення китайською вакциною CoronaVac, яка нещодавно прибула до України та отримала всі лабораторні підтвердження. Свою вакцину вже отримав черкащанин Сергій Куліш – срібний призер Олімпійських Ігор в Ріо-де-Жанейро, а також ще 15 спортсменів та їхніх тренерів, які братимуть участь в Іграх ХХХІІ Олімпіади Токіо-2020. Про це повідомив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

«Наше основне завдання – створити умови, щоб всі українські спортсмени, які їдуть представляти країну на міжнародній арені, були міцними та здоровими. Дійсно, у директивних документах МОК та під час консультацій з національними олімпійськими комітетами країн-учасниць було підкреслено, що вакцинація не буде обов’язковою для участі в Іграх. Однак, ми повинні розуміти, що це насамперед безпека та повага до всіх оточуючих, щоб захистити не тільки учасників, але й сам японський народ», – наголосив Вадим Гутцайт.

 

Міністр також зазначив, що вакцинація – це необхідне рішення під час всесвітньої пандемії і завдяки постійним зустрічам з представниками федерацій було досягнуто загального консенсусу, що щеплення потрібно. Наразі Мінмолодьспорт отримав 1500 вакцин, дякуючи тісній співпраці з Міністерством охорони здоров’я України.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x