«Велике будівництво-2021»: перші 50 амбулаторій у сільських громадах готові приймати відвідувачів

«Велике будівництво-2021»: перші 50 амбулаторій у сільських громадах готові приймати відвідувачів

Завершені будівельні роботи у 50 амбулаторіях, що розташовані в сільських громадах. Рухаємось за планом – у межах Програми Президента «Велике будівництво» до кінця року запрацюють 200 амбулаторій. Про це повідомляють у Міністерстві розвитку громад та територій.

 

«В кожній громаді має бути амбулаторія, де місцеві мешканці зможуть отримати первинну медичну допомогу, – це одна з цілей Мінрегіону. В амбулаторіях працюватимуть сімейні лікарі, що дуже важливо, адже саме до них пацієнти звертаються у першу чергу. Особливе значення така допомога набула в період пандемії – саме тому медичний напрям, в тому числі будівництво та реконструкція 200 амбулаторій, є одним з основних у Програмі «Велике будівництво» цього року», – наголошує Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

50 амбулаторій, що вже запрацювали в першому кварталі 2021 року, оснащені сучасними меблями та необхідним обладнанням, зокрема й телемедичним.

Нагадаємо, що до Програми Президента «Велике будівництво» в цьому році включені 500 соціальних об’єктів: 95 шкіл, 70 дитячих садочків, 80 спортивних об’єктів, 35 лікарень та 20 культурних об’єктів, 200 амбулаторій, а також 40 проєктів економічного розвитку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x