Кам’янські лісівники підгодовують диких тварин

Кам’янські лісівники підгодовують диких тварин

У зимовий період лісові мешканці потребують особливої уваги і турботи. Цьогоріч зима видалася морозною і сніжною – у лісових масивах сніговий покрив подекуди досягав навіть півметра. Такі погодні умови значно ускладнюють добування дикими тваринами кормів, та й загалом їх виживання. Тому саме в цей час в мисливських угіддях Кам`янського лісгоспу активно тривають роботи з підгодівлі звірини. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
Кам’янські лісівники підгодовують диких тварин
– Людська допомога в таку пору просто необхідна, в іншому випадку більшість диких тварин може загинути, – розповідає директор Кам’янського лісгоспу Віталій Верес. – Тож ми дбаємо, щоб у спеціально відведених місцях звірі могли поласувати розкладеними для них харчами. Підгодівля диких тварин відіграє важливу роль у підтриманні чисельності їх поголів`я, забезпечує виживання багатьох видів в екстремальних зимових умовах.

На території мисливських угідь підприємства, площею у 4,5 тис. га, облаштовано 12 годівниць для козуль та 3 – для диких кабанів, 12 солонців. За словами єгеря Анатолія Федоренка, лісівники потурбувалися, щоб їхні підопічні були забезпечені необхідними кормами в достатній кількості – ще з осені заготовили 2 тонни сіна, 1,5 тис. шт. гіллячкових кормових віників, 4,5 тонни кукурудзи та 100 кг солі, яка є джерелом мікроелементів і надзвичайно потрібною для звірів взимку.

Крім того, в мисливських угіддях, з метою ліквідації наслідків снігопадів та, в тому числі й для полегшення просування тварин до підгодівельних майданчиків, постійно прогортаються від снігу лісові дороги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x