Завтра на Черкащині можливі дощі з грозами

Завтра на Черкащині можливі дощі з грозами

Розпочався Вербний тиждень, який зазвичай на Черкащині буває холодним. Так і в цьому році − останніми днями дещо похолодало. Температура знизилася на 2−3º: середньодобова до 7−8º тепла, вдень не вище 10−14º, вночі лише 1−3º тепла. На висоті 2 см від поверхні ґрунту відмічалися заморозки 0−2º, а минулої ночі у Золотоноші зареєстровано 5º морозу. По області пройшли нерівномірні зливові дощі, кількістю 3−23 мм. Верхній шар ґрунту добре зволожений, температура на глибині 10 см +8−+9º, що дозволяє продовжити сівбу ярих зернових та городніх культур. Температура води у річках +7−+9º. Про це повідомляють у Черкаському гідрометцентрі.

 

За прогнозом, на Черкащині домінує циклонічний характер погоди. Завтра очікується вплив чергового південного циклону. Найбільша кількість дощу прогнозується у Запорізькій, Херсонській, Дніпропетровській, Харківській, Луганській та Донецькій областях.

На Черкащині найбільш суттєві дощі можливі у південних та східних районах, вони будуть короткочасними, місцями з грозами та поривчастим вітром. При цьому, температурний фон суттєво не зміниться: вночі +2..+4º, вдень +12..+14º.

Всередині тижня антициклон зумовить більше сонця та тепла. Вітри зміняться на південні, температура дещо підвищиться: вночі +4..+9º, вдень +13..+18º. Суттєві опади малоймовірні.

Тобто, щонайменше тиждень розраховувати на інтенсивне наростання тепло не варто, періодично випадатимуть дощі, але й без заморозків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x