Хто на Черкащині шукає роботу

Хто на Черкащині шукає роботу

У січні-березні 2021 року за сприяння Черкаської обласної служби зайнятості 816 безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, 42 особи навчалися у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Повідомляють у Черкаському ОЦЗ.

 

До громадських та інших робіт тимчасового характеру долучилися 1251 особа. Серед видів громадських робіт: благоустрій територій, впорядкування місць поховань, супровід інвалідів по зору, допомога сім’ям учасників АТО/ООС, роботи на об’єктах соціальної сфери, відбудова історичних пам’яток тощо.

Станом на 1 квітня 2021 року послуги обласної служби зайнятості отримували 42,9 тис. громадян, з них 23,1 тис. осіб мали статус безробітного, що на 24% більше, ніж на відповідну дату минулого року. Отримували допомогу по безробіттю 20,1 тис. осіб.

 

За статтю: у загальній кількості зареєстрованих безробітних, чоловіки становили – 10,4 тис. осіб (або 45%), жінки – 12,7 тис. осіб (або 55%).

За віковими групами: 27% зареєстрованих безробітних були у віці до 35 років; 27,7% – у віці від 35 до 44 років; 30% – у віці від 45 до 55 років; 15,3% – понад 55 років.

За освітою: 43,6% зареєстрованих безробітних мали вищу освіту, 40,1% – професійно-технічну, 16,3% – загальну середню освіту.

За   видами    економічної     діяльності: серед зареєстрованих безробітних 27,3% раніше були зайняті у сільському, лісовому та рибному господарстві; 15,0% – у  сфері  торгівлі; 14,4% – у державному управлінні, обороні; 11,5% – у переробній  промисловості.

 

За професійними групами, серед зареєстрованих безробітних переважають працівники:

  • з обслуговування, експлуатації устаткування та машин – 19,7% (водій, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, оператор заправних станцій, оператор/машиніст котельної, тракторист, дорожній робітник, водій навантажувача, токар);
  • сфери торгівлі та послуг – 15,9% (продавець, кухар, охоронник, молодша медична сестра, бармен, офіціант);
  • службовці та керівники – 13,2% (директор підприємства, менеджер із збуту, головний бухгалтер, начальник відділу, завідувач складу, керуючий магазином);
  • представники найпростіших професій – 15% (підсобний робітник, прибиральник, сторож, комірник, укладальник-пакувальник, кухонний робітник, двірник, робітник з благоустрою);
  • фахівці – 8,9% (бухгалтер, сестра медична, представник торговельний, вихователь, фармацевт, інспектор з кадрів, диспетчер).

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x