Команда «Європейської Солідарності» у Черкасах підбила підсумки роботи президента Зеленського

Команда «Європейської Солідарності» у Черкасах підбила підсумки роботи президента Зеленського

Учора Черкаська обласна організація політичної партії «Європейська Солідарність» провела пресконференцію, під час якої підбили підсумки роботи президента України Володимира Зеленського. Про це йдеться на сторінці «Європейської Солідарності – Черкащина» у фейсбуці.

 

Фіаско на міжнародному рівні. Три треки послаблення позицій на міжнародному рівні.

– Перемовини у рамках Мінського формату у глухому куті. Безвихідь у Нормандському форматі. Впроваджується російський варіант формули Штайнмайєра. Сумний статус-кво зберігається у справі звільнення політичних в’язнів Кремля, військовополонених та заручників. Закон про статус полібранців Кремля відсутній.

– Втрачені можливості на американському треку дипломатії, європейська та євроатлантична інтеграція не мали належної уваги чинної влади. Результат – два роки марних зусиль, тупцювання на місці та делітантства.

– Послаблення регіональної політики.

 

Провали в оборонному комплексі та у військовій стратегії.

– Втрати бюджет в оборонному секторі становлять 600 млн грн.

– Несвоєчасна реалізація оновлення озброєнням та військовою технікою.

– Перегляд державного оборонного замовлення понад 10 разів.

– Чвари в органах військового управління.

– Неналежне грошове утримання Збройних сил України.

– Відсутнє квартирне забезпечення військовослужбовців. Торік планувалося на цю статтю витратити 1,2 млрд грн. Витрачено «0».

– Збитки ДК «Укроборонпром», неефективний менеджмент, захмарні зарплати топових посадовців ДК. Руйнація ОПК України.

На восьмому році війни маємо велику ескалацію російських збройних сил по усім кордонам нашої держави. Це говорить про те, що ми на межі великої війни. Це не паніка, це аналітика фактів, яку ми отримали від нашої розвідки. На фоні цього ми бачимо уповільнення військового розвитку. Ми маємо не домодернізовану армію.

 

Активна боротьба з корупцією припинилася. Незважаючи на всю необхідну антикорупційну інфраструктуру результатів немає. Владоможців проти яких розпочате провадження, надійно прикривають на найвищому рівні.

 

Монобільшість

Зеленського з перших днів зав’язла у корупційних скандалах, дорвавшись до влади молоді депутати вирішили, що треба з цього витискувати користь. Задекларовані прибутки нардепів-слуг свідчать про це. Більше сотні яких в 2020 році купили собі дорогі нові автомобілі, незважаючи на пандемію та економічний спад в країні.

Величезні ресурси, виділені на боротьбу з пандемією одразу зацікавили корупціонерів з нової влади. Нагадаємо скандали із завищеними цінами на захисні костюми, із бізнесом на масках Радуцького, із комерційним вантажем «Мрії».

У той час, коли за повідомленням МОЗу кількість ліжок з хворими на ковід збільшується, підходячи до критичної межі, в той час, коли на Черкащині провалена вакцинація, Олександр Скічко розважається в київському готелі на вечірці друга-ресторатора. «Європейська Солідарність» вимагає звільнення глави Черкаської ОДА через аморальність, порушення етичних та протиепідеміологічних норм.

 

Невиконані обіцянки:

– За кнопкодавство побавлятимуть мандатів «Слуг Народу».

– Справа гвалтівника-нардепа від СН Іванісова, який мав скласти мандат у разі доведення причетності до згвалтування. Причетність доведена. Іванісов і далі нардеп.

– Прожитковий мінімум у 2020 році. Заявлено про встановлення на рівні 4200 – 4300 грн. По факту – вдвічі менш.

– Комунальні платежі для людей 70+

Обіцяно звільнити від комунальних платежів людей старше 70. Не виконано. Зменшено нормативи для розрахунку субсидій.

– Ліжко-місця для КОВІД – пацієнтів. Обіцяно розгортання 91 тисячі ліжко-місць в Україні, про факту − лише 67 тисяч ліжок.

– Зарплати медикам: у 2021 році мінімальна − у лікаря мала б бути 20−25 тис. грн медичної сестри – 15 тис. грн, молодшого медичного персоналу – до 10−12 тис. грн.

 

Реальний рівень заробітних плат:

– На первинній ланці медицини (сімейні лікарі) – в 1,5 рази менший.

– На вторинній (лікарні) – в 2 рази менший.

– Захмарні зарплати чиновників та керівникам держкомпаній.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x