Увага − кето!

Увага − кето!

Кето-дієта останнім часом у топі серед популярних дієт на теренах інтернету. Розберемося? Такий вид харчування передбачає майже повне виключення вуглеводної їжі (до 50 г на день). Раціон складається з великої кількості жирних та білкових продуктів. Класична кето: 75% жирів, 20% білків, 5% вуглеводів. Організм людини влаштований таким чином, що енергію він отримує з вуглеводів (глюкози). При кето-харчуванні включається альтернативне джерело енергії − кетонові тіла, які утворюються при розщепленні жирів. Якщо ви хочете перейти на такий вид харчування, маєте знати про побічні ефекти.

 

А їх не мало:

  1. Нудота. При проблемах із відтоком жовчі або недостатній кількості ферментів, що розщеплюються жир, вас здолає нудота.
  2. Спазми і судоми м’язів.
  3. Закреп. Через причину зниження кількості клітковини в раціоні.
  4. Втома. Тимчасове відчуття втоми можливе при переході на кето-джерело енергії. Проте, якщо відчуття втоми триває три і більше тижнів, це ознака, що такий вид харчування вам не підходить.
  5. Зниження PH, розвиток процесу утворення каменів у нирках. Основним плюсом, завдяки якому ця дієта набула такої популярності є зниження ваги при відносно великій калорійності. Але, слід пам’ятати, що кето-дієта була створена не для зниження ваги, а для покращення стану при таких хворобах, як епілепсія у дітей, синдром Драве, хвороба де Віво та інших серйозних генетичних захворюваннях. Тому варто прислухатися до поради лікаря і здорового глузду, перед тим, як ставити експерименти над своїм організмом.

 

Будьте здорові та свідомі!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x