Черкащани сплатили понад 500 тис. грн транспортного податку

Черкащани сплатили понад 500 тис. грн транспортного податку

Із початку 2021 року власники легкових автомобілів сплатили до місцевих бюджетів Черкаської області 580,5 тис. грн транспортного податку. Із загальної суми 460,9 тис. грн сплатили юридичні особи,  фізичні особи – власники елітних автівок сплатили 119,6 тис. гривень, інформують в ГУ ДПС області.

 

Нагадаємо, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (п.267.2 ст. 267 Податкового кодексу України). Ставка транспортного податку становить з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, який є об’єктом оподаткування (п.267.4 ст. 267 ПКУ).

Сплачується транспортний податок за місцем реєстрації автомобіля:

– фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення;

– юридичними особами – авансовими внесками щоквартально до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Звертаємо увагу, що платники податків, які мають електронний цифровий підпис, можуть сплатити транспортний податок за допомогою Електронного кабінету платника. Вхід до кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua , або через офіційний вебпортал ДПС (tax.gov.ua).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x