На Черкащині шукають охочих створити соціальні підприємства

На Черкащині шукають охочих створити соціальні підприємства

За фінансової підтримки Європейського Союзу в Україні реалізують проєкт «EU4Youth – розкриття потенціалу молодих соціальних підприємців у Молдові та Україні».

Його представили на засіданні робочої групи департаменту соціальної політики Черкаської міської ради з метою залучити людей з інвалідністю (особливо молодь) до соціального життя, зменшити безробіття серед категорійних людей, навчати нас жити за гуманними принципами.

З ініціативою впровадження такого проєкту до департаменту звернулася старша асистентка проєкту ЄС Маіна Кулик.

– В Україні діють кілька успішних соціальних проєктів. Приміром, у Краматорську мами з дітьми збирають, пакують і успішно реалізують «Інклюзивні трав’яні чаї». У Луцьку діє кав’ярня, де працюють підлітки із синдромом Дауна, у Миколаєві три роки успішно працює мануфактура шоколаду, у Вінниці в інклюзивній пекарні печуть крафтовий хліб, здобу, зефір, – розповіла Маіна Кулик.

У рамках реалізації проєкту «EU4Youth – розкриття потенціалу молодих соціальних підприємців в Молдові та Україні» вже напрацьовано зміни до законодавства. Створено шість соціальних лабораторій, одна з яких діятиме в Черкасах.

Усім, хто зацікавлений у розвитку соціального підприємництва, пропонують подавати стартапи для відбору. Кращі 10 проєктів будуть профінансовані з Євросоюзу – до 10 тисяч євро за кожен.

– Цей проєкт Євросоюзу може значно посилити соціальне підприємництво у місті, змотивувати соціально вразливі категорії людей до активніших дій, – переконана пані Маіна.

Директор департаменту соціальної політики Євгеній Данченко зазначив, що міська влада готова підтримувати втілення таких ініціатив.

– Ми зацікавлені, аби гранти зайшли в Черкаси. В місті діє територіальний центр з надання соціальної допомоги, куди приходять багато активних людей третього віку, діє центр реабілітації для дітей і молоді з інвалідністю «Жага життя» тощо, – на цих платформах ми можемо втілювати такі соціальні проєкти, створювати робочі місця, – зазначив Данченко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x