Завтра циклон принесе на Черкащину дощі

Завтра циклон принесе на Черкащину дощі

Із середини квітня весна повністю вступає в свої права: активно накопичується тепло, розквітає природа. Але в цьому році, завдяки домінуванню північних атмосферних процесів, на цей час ефективного тепла вище +5° не вистачає аж 30−40°. В атмосфері продовжується перебудова із зимової на літній режим циркуляції, тобто «хвилі тепла» часто змінюються «хвилями холоду». Так і зараз Черкащина готується до чергового вторгнення арктичного повітря. Про це повідомляють у Черкаському гідрометцентрі.

 

За останні 20 років заморозки у третій декаді квітня стають традиційними і повторюються кожні 3 роки. Найбільш інтенсивні 5º морозу фіксувалися у цей період у 2003 та 2009 роках.

За прогнозом, холодний атмосферний фронт циклону «ZOHAN» завтра принесе у наш регіон короткочасні дощі, місцями значні, у супроводі рвучкого вітру, подекуди з грозами. Дощі припиняться ввечері, коли атмосферні фронти «покинуть» Черкащину. У слід за ними почне поширюватися холодне повітря, яке «виштовхає» тепло квітня і середньодобова температура повітря знизиться. І якщо найближчої ночі очікуємо 3−5º тепла, то у суботу – 0−3º морозу, що є стихійним явищем погоди.

 

Максимальний розмах арктичного вторгнення прогнозується в ніч на понеділок та вівторок (26−27 квітня), коли на ранок стовпчики термометрів можуть знизитися до 5º морозу. Денна ж температура суттєвих змін не зазнає 6−11º тепла.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x