На Золотоніщині завершують будівництво сільської амбулаторії

На Золотоніщині завершують будівництво сільської амбулаторії

У Золотоніському районі будують чотири сучасні сільські амбулаторії. Із них – амбулаторія загальної практики сімейної медицини в селі Богодухівка. Її розпочали зводити в серпні 2020 року за гроші державного та районного бюджетів. Про це повідомляють у Черкаській ОДА.

 

Діюча Богодухівська сільська лікарська амбулаторія зараз знаходиться в двоповерховому приміщенні, яке  потребує капітального ремонту. За березень 2021 року у ній прийняли 880 пацієнтів.

У новій амбулаторії загальної практики сімейної медицини,  яку в цьому році здадуть в експлуатацію, планують лікувати та діагностувати близько тисячі осіб за місяць. Це жителі села Богодухівка та прилеглих сіл – Красенівка, Привітне, Іванівка, Тарасівка та Нове життя. Тепер медики матимуть можливість точніше робити діагностику, лікування та профілактику найпоширеніших хвороб.

Головний лікар Богодухівської сільської лікарської амбулаторії Валерій Грошев каже, що нову амбулаторію збудували в центрі села, тому розміщена в зручнішому місці для хворих, ніж діюча.

«Нове місце розташування зручне насамперед для людей, які приїжджають на прийом автобусом з навколишніх сіл. Також нова амбулаторія має зручніше планування для прийому хворих, та якісне оснащення кабінетів, – говорить лікар.

Наразі зовнішні та внутрішні роботи будівлі знаходяться на стадії завершення. Залишилося зробити благоустрій території, підвести електропостачання, встановити сучасне медичне обладнання та встановити фільтри очистки води.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x