Слухачі курсу з підприємництва в Черкасах обговорили макроекономічні тенденції (ФОТО)

Слухачі курсу з підприємництва в Черкасах обговорили макроекономічні тенденції (ФОТО)

У межах проєкту Міжнародного фонду соціальної адаптації «Норвегія-Україна» військовослужбовці та члени їхніх сімей долучилися до лекції-семінару «Макроекономічні тенденції та їх вплив на бізнес».

Лектор Сергій Діденко – старший викладач Черкаського навчально-наукового інституту ДВНЗ «Університет банківської справи». Він має досвід співпраці з фахівцями Національного банку України у сфері наукового пошуку.

Разом зі слухачами курсу до заходу долучилися і студенти Черкаського державного технологічного університету (спеціальність “соціальне забезпечення”), зацікавлені в підприємницькій діяльності.

Лекція тривала у формі дискусії про гроші, навколо яких, за словами Сергія Діденка, й вибудовується діяльність підприємця. Під час зустрічі присутні обговорили специфіку роботи банківської системи, особливості грошового обігу, проблему непрозорих ринків й оживлення державної економіки, цифровізацію в період економічних змін і ризики сучасного підприємця, пов’язані з капіталовкладенням.

За словами Сергія Діденка, сучасна банківська система – це своєрідний фільтр, що допомагає зрозуміти стратегію розвитку бізнесу. Будь який ринок має бути прозорим, щоб привертати інвесторів. Інакше, як говорить лектор, це буде бізнес для своїх.

– Сьогодні питання не в тому, хто при владі, а в тому, як жити з огляду на економічні можливості нашої країни. Цей процес вимагає зміни інституцій, які мають викликати довіру й бути абсолютно незалежним, щоб забезпечити належну вартість грошей. Ми маємо працювати в реальних ринкових умовах, враховуючи всі ризики й можливості, – зазначив Сергій Діденко.

Читайте також: У Черкасах відбувся тренінг для військовослужбовців та членів їхніх сімей

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x