Десять черкаських науковців отримуватимуть обласні премії

Десять черкаських науковців отримуватимуть обласні премії

Десять перспективних науковців Черкащини відтепер преміюватимуть. Обласні депутати підтримали запровадження премії молодим дослідникам. Щороку присуджуватимуть десять таких мотиваційних виплат у розмірі 10 тисяч гривень. Про це повідомляють у пресслужбі Черкаської ОДА.

 

Преміюватимуть за вагомі наукові здобутки при проведенні фундаментальний прикладних наукових досліджень, актуальні науково-технічні розробки. Претендентами на присудження премії можуть бути наукові та науково-педагогічні працівники, докторанти, аспіранти (ад’юнкти), стажисти-дослідники закладів вищої освіти Черкащини.

– Наука сьогодні є рушійною силою поступального розвитку суспільства як для нашого регіону, так і для всієї України, – зазначила заступниця начальника обласного управління освіти і науки Оксана Сімушіна. – Черкащина має значне наукове минуле і велике наукове майбутнє, нині діючі наукові школи, що здобули світове визнання та амбітних креативних молодих науковців. Сьогодні в регіоні самовіддано працюють майже 3,2 тис науково-педагогічних працівників. Науково-педагогічну діяльність здійснюють 257 докторів наук, 200 професорів та 1 207 кандидатів наук. Преміювання науковців значно підвищить престиж такої діяльності в області. Спільними зусиллями ми повинні надати імпульс для подальшого розвитку науки в регіоні, створити всі необхідні умови для роботи молодих науковців.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x