На найближчі дві ночі в регіоні прогнозують заморозки

На найближчі дві ночі в регіоні прогнозують заморозки

Квітень теплом не балує. Інтенсивне похолодання в кінці місяця відбулося внаслідок потужного «подиху» Арктики. Як наслідок, середньодобова температура швидко знизилася до 5−6º тепла, що нижче кліматичної норми на 4−5º і більше відповідає початку квітня, четверту добу у повітрі ранкові заморозки. Про це повідомляють у Черкаському гідрометцентрі.

 

А сьогодні зранку природа «пожартувала» − всю область ненадовго засипало снігом висотою до 2 см, а метеостанція Звенигородка зафіксувала 7 см. Така погода малосприятлива для запилення абрикос та проведення польових робіт.

Відсутність надійного тепла дещо стримує розвиток озимих, ранніх ярих зернових та зернобобових. Заморозки цілком безпечні для фазового розвитку, в якому знаходяться вегетуючі культури.

За останні 20 років такий холодний квітень із температурою +7º (норма +8,7º ) спостерігається вдруге після 2003.

 

За прогнозом, найближчі дві ночі на Черкащині прогнозуються сильні заморозки у повітрі 0−3º, вдень 7−12º тепла. Ще завтра вдень атмосферні фронти чергового циклону з південного заходу зумовлять дощі.

Із середи, внаслідок впливу антициклону погода стабілізується. Завдяки адвекції (надходженню) тепла заморозки припиняться, стане тепліше − температура наблизиться до норми: вночі 5−10º тепла, вдень 14−19º.

 

За попередніми розрахунками у святкові вихідні прогнозуємо теплу з короткочасними грозовими дощами погоду.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x