У Черкасах із травня можуть припинити постачання гарячої води

У Черкасах із травня можуть припинити постачання гарячої води

Централізоване водопостачання гарячої води у Черкасах припинять через рішення «Нафтогазу» з першого травня. Про це під час сесії міської ради повідомив директор КП «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась, інформує кореспондент Zmi.ck.ua.

За його словами, потрібно укласти договір із «Нафтогазом», проте в угоді є дві нові умови, які комунальне підприємство виконати не може. Йдеться про повний розрахунок зі старими боргами та стовідсоткову передплату.

– Першу умову виконати неможливо, бо в нас є заборгованість за газ. Я не підпишу договори з «Нафтогазом», бо вони нараховують близько 60 % пені та штрафів. Борг у нас виникає через те, що споживачі не сплачують повністю за надані послуги. Ми ж своїм клієнтам не можемо нараховувати штрафи через коронавірус, – пояснив Карась.

Він додав, що зараз борг за природній газ становить близько 160 млн грн, а заборгованість споживачів – 220 млн грн.

Тому під час сесії Черкаської міської ради 32 депутати підтримали звернення до державної влади, в якому просять не змінювати старі правила функціонування ринку й таким чином уникнути вимкнення централізованого водопостачання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x