Банки області демонструють достатній запас міцності та ліквідності

Банки області демонструють достатній запас міцності та ліквідності

Станом на початок лютого на території області зареєстровано 616 відокремлених підрозділів банків, що представляють 64 банки-юридичні особи. Загальний обсяг залучених зобов’язань зріс на 4,6 млн грн, або на 0,1% (у цілому по Україні – зменшення на 2 %) і становив 9,4 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба управління НБУ в Черкаській області.

Депозити суб’єктів господарювання збільшилися на 85 млн грн, або на 5 % (по Україні – зменшення на 5 %) і становлять 1,7 млрд грн за рахунок зростання депозитів у національній валюті (на 82 млн грн, або на 6 % до 1,5 млрд грн). Депозити фізичних осіб-резидентів дещо зменшилися на 80 млн грн, або на 1,0 % і становили 7,7 млрд грн, тобто 82 % загального обсягу депозитів. Частка депозитів фізичних осіб у гривні не змінилась і становить 66 %.

Станом на 1 лютого цього року загальна заборгованість за кредитами становила 5,8 млрд грн, зокрема в національній грошовій одиниці 3,8 млрд грн, що становило 66 % її загального обсягу, в іноземній валюті – 2,0 млрд грн (34 %). Заборгованість за довгостроковими кредитами становить 3,3 млрд грн, або 56 % від загального обсягу.

У структурі кредитного портфеля переважає частка заборгованості за кредитами, наданими суб’єктам господарювання, яка становить 61 %, а її обсяг – 3,5 млрд. грн. Залишки за кредитами, наданими фізичним особам, становлять 2,3 млрд. грн., або 39 % від загального обсягу. Як зазначає начальник управління Національного банку України в Черкаській області Сергій Забудський на сьогодні банківська система області продовжує демонструвати достатній запас міцності та ліквідності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x