Майже тисячу гектарів висадили лісівники Черкащини

Майже тисячу гектарів висадили лісівники Черкащини

Лісівники завершили роботи зі створення лісових культур та виконали планові обсяги. Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

За словами керівника управління Олександра Дзюбенко, у держлісгоспах цієї весни створено лісових культур на загальній площі  майже 1000 гектарів та здійснено доповнення минулорічних на площі 2430 гектарів.

– Загалом висаджено близько 7 мільйонів штук сіянців. Основними лісоутворювальними породами для області є сосна звичайна та дуб звичайний, не минули й інші породи – модрину, дуб північний, горіх чорний, липу, сосну кримську, клени, ясен, ялину, березу, гледичію, грушу, черешню лісову та інші, – зазначив Олександр Дзюбенко.

Для забезпечення максимальної приживлюваності сіянців використовували вологонакопичувачі, висаджували сіянці із закритою кореневою системою, використовували гербіциди при підготовці ґрунту, створювали лісові культури механізовано.

Дбають лісівники вже про садіння лісів у 2022 році – завершують роботи на лісових розсадниках з посіву лісоутворювальних порід. Насіннєвий фонд для цього зібрали достатній та різновидовий. Буде засіяно 11 гектарів лісових розсадників, на яких, окрім дуба та сосни, вирощуватимуть понад 30 різновидів супутніх деревних та чагарникових порід.

Акція Держлісагентства «Відтворюємо ліси разом» пройшла в області. Участь у ній взяли понад 4 тисячі осіб протягом місяця. Разом з лісівниками висаджували ліси школяри, студенти, представники органів місцевого самоврядування, учасники АТО, громадський актив ОТГ. У межах акції разом з громадськістю висадили 67 гектарів лісових культур.

Крім того, 10 квітня лісівники Черкащини долучилися до акції «Озеленення планети», у межах якої Україна та ще 100 країн світу висаджували дерева. На території держлісгоспів Черкащини у той день разом з громадськістю висадили майже 65 тисяч сіянців та саджанців.

Для реалізації населенню, установам та організаціям виростили близько 100 різновидів декоративних кущів та дерев – майже 150 тисяч одиниць посадматеріалу.

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x