На Черкащині триває весняна посівна кампанія

На Черкащині триває весняна посівна кампанія

В області аграрії усіх категорій господарств посіяли ранні ярих зернових та зернобобових культур на площі  216,5 тис. га, що становить 46,0 % до плану.  Про це повідомляють у Департаменті агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації.

 

Продовжується посівна зернових та технічних культур, зокрема: кукурудзи на зерно – 170,0 тис. га (що становить 40,0 %  до плану), соняшника – 97,0 тис. га (48,1 %) та цукрових буряків – 7,3 тис. га (73,0 %).

Крім того, по всіх категоріях господарств посаджено та посіяно картоплі та овочів на площі 35,2 тис. га (що становить 50,0 % до плану).

Похолодання  із заморозками які охопили наш регіон майже 9 день поспіль, негативно впливають на цвітіння плодових дерев.

За інформацією фахівців Черкаської державної сільськогосподарської дослідної станції, в метровому шарі грунту запаси продуктивної вологи в Лівобережній частині області були на рівні 137-145 мм, що є не достатнім. В орному шарі запас продуктивної вологи на рівні 25-35 мм, що є достатнім для проведення посіву сільськогосподарських культур.

У Правобережній частині області запаси продуктивної вологи були дещо вищими: 150−153 мм. В орному шарі запас продуктивної вологи був на рівні 29−37 мм. На сьогодні у агроформуваннях різних форм власності проводяться обробітки посівів проти шкідників, хвороб та бур’янів.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x