Геннадій Бобов допоміг амбулаторії на Тальнівщині

Геннадій Бобов допоміг амбулаторії на Тальнівщині

Заклад охорони здоров’я з’явився в Зеленькові, що на Тальнівщині, в кінці 50-х років. Саме тоді, у 1959 році, за рахунок коштів колишнього колгоспу було введено в експлуатацію приміщення Зеленьківської дільничної лікарні на 40 ліжкомісць, що обслуговувала жителів сіл Зеленьків, Вишнопіль, а також жителів інших населених пунктів. Проте в 2012 році дільничну лікарню реорганізували в Зеленьківську амбулаторію загальної практики – сімейної медицини. Обслуговує вона 863 жителі села, з яких 332 особи – пенсіонери, а 31 особа – діти дошкільного віку.

Більшість відвідувачів амбулаторії – це громадяни пенсійного віку, які потребують постійного догляду, якісної медичної допомоги. Колектив медамбулаторії невеликий – 5 медичних працівників та 1 технічний працівник. Робота колективу завжди злагоджена, насамперед тому, що зібралися однодумці, закохані у свою професію, які з повагою ставляться до проблем жителів села та роблять усе необхідне для покращення здоров’я своїх пацієнтів. Значна робота проводиться працівниками медамбулаторії з метою інформування жителів села щодо своєчасного проходження профілактичних оглядів, забезпечується турбота про пацієнтів денного стаціонару, щоденно здійснюється прийом хворих або відвідування хворих по викликах, постійно проводиться моніторинг стану здоров’я дітей у селі.
На жаль, сьогодні фінансування медичних закладів, у тому числі й Зеленьківської медичної амбулаторії, перебуває на вкрай низькому рівні, саме тому фельдшер закладу Вікторія Вікторівна Коваль і звернулася до народного депутата Геннадія Борисовича Бобова щодо придбання нового холодильника. Допо­мога надійшла вчасно. Народний обранець відгукнувся на звернення і амбулаторія отримала нову техніку.

«Я була приємно вражена, оскільки в дуже короткий термін після звернення у приймальню народного депутата України Геннадія Борисовича Бобова, наша сільська медична амбулаторія отримала новий сучасний холодильник «Снайге»», який украй необхідний для зберігання медикаментів, вакцин, розчинів тощо. Старий холодильник вийшов із ладу, на новий, як завжди, не вистачало коштів», – говорить Вікторія Вікторівна Коваль, фельдшер Зеленьківської медамбулаторії.

«Як і в будь-якому сільському медичному закладі нині маємо медичне обладнання, яке не відповідає сучасним вимогам, також необхідно провести капітальний ремонт приміщення, але поки що це – перспектива майбутнього. Ми сьогодні радіємо, що нашому закладу надається допомога, адже насамперед це дозволяє більш професійно вирішувати питання медичного обслуговування сільського населення. Це дуже важлива допомога жителям села Зеленьків, особливо в нинішні непрості часи. Від імені колективу медамбулаторії, жителів села Зеленьків висловлюємо щиру подяку Геннадію Борисовичу за надану допомогу, сподіваємося і на подальшу підтримку насамперед жителів сільських населених пунктів. Дякуємо за добро, розуміння, турботу і водночас зичимо Вам міцного здоров’я, сімейного благополуччя й натхнення на добрі справи», – каже сільський голова села Зеленьків Валентина Євгеніївна Деркач.

«Переконаний, що реформа системи охорони здоров’я не має полягати в закритті лікарень, реорганізації сільських закладів охорони здоров’я, погіршенні якості послуг. Максимальна медична допомога людині, яка захворіла, має надаватися якнайближче до її оселі. Возити людей у тяжкому стані «за тридев’ять земель» по наших жахливих дорогах – це злочин. Вважаю, що нам потрібно не знищувати сільську і районну медицину, а, навпаки, надати їй поштовх для розвитку. Кошти для цього є – це додатковий збір із кожного гектару, який мають платити всі агрофірми в обов’язковому порядку в місцеві бюджети. Цих грошей вистачить і на розвиток закладів охорони здоров’я, і на ремонт доріг, щоб «швидка допомога» змогла швидко дістатися до хворого. Я неодноразово наголошував на необхідності цієї реформи, без якої нас чекає знищення соціальної інфраструктури. Однак земельні олігархи блокують цю реформу в парламенті, а медицину в районах «ріжуть по живому». Хочу запевнити, незважаючи ні на що, я продовжу просувати у Верховній Раді цю справжню, орієнтовану на людей, реформу, яка допоможе зберегти й розвинути заклади охорони здоров’я Черкащини. Продовжуватиму захищати інтереси кожної лікарні, кожного ФАПу, хоча зараз це дуже важко робити. Крім того, я продовжу програму допомоги лікарням, амбулаторіям і фельдшерським пунктам у нашому окрузі необхідним обладнанням. Закликаю всіх небайдужих громадян, які мають таку можливість, також активізувати свої зусилля й допомогти громадам і людям. Зараз дуже важкі часи і взаємодопомога має стати основою діяльності для кожного справжнього патріота», – говорить народний депутат Геннадій Бобов.

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x