У МВС розглядають три основні версії нападу на журналіста Комарова

У МВС розглядають три основні версії нападу на журналіста Комарова

Шість справ, які стосуються перешкоджання журналістській діяльності передала до суду поліція від початку року. Як передає Укрінформ із покликанням на пресслужбу МВС, про це поінформував директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко під час онлайн-дискусії Інституту масової інформації «Свобода преси. Український контекст».

– До суду в першому кварталі передали шість справ (три за цей рік і три за минулий), із них за ст. 171 ККУ – п’ять (три в Києві та дві в Одеській області), одна – за ст. 345-1 (в Житомирській області). Водночас поліція закрила 12 кримінальних проваджень із 48, – зазначив Шевченко.

Він також розповів про перебіг справи щодо вбивства журналіста Комарова, яке сталося в травні 2019 року в Черкасах. Тоді невідомий чоловік завдав декілька ударів у голову потерпілому, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження.

– На жаль, досі не розкрите вбивство журналіста Комарова. Після двох місяців перебування в лікарні, 20 червня 2019 року постраждалий помер. Нині слідство розглядає три основні версії нападу і побиття: головна – помста через професійну журналістську діяльність, а також раптово виниклі неприязні відносини та злочин невстановленою особою, з метою заволодіння майном, – зазначив Артем Шевченко.

Директор департаменту поінформував про слідчі дії. Зокрема, призначили 25 судових експертиз, допитали 1693 свідків, провели 7 оглядів місця події та 5 санкціонованих обшуків, відпрацювали близько 100 камер відеоспостереження, на 17 із них – зафіксовано ймовірного злочинця. Досудове розслідування триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x