Учасники курсу з підприємництва відвідали сонячну електростанцію (ФОТО)

Учасники курсу з підприємництва відвідали сонячну електростанцію (ФОТО)

У межах проєкту Міжнародного фонду соціальної адаптації «Норвегія-Україна» військовослужбовці та члени їхніх сімей відвідали сонячну електростанцію Златопільська”, що діє в Новомиргороді на Кіровоградщині.

Екскурсія електростанцією входить до практичної частини курсу підприємництва. Раніше військовослужбовці ЗСУ та члени їхніх сімей уже побували в екопоселенні Чубівка на Чигиринщині.

Під час виробничої практики слухачі курсу ознайомлюються з роботою підприємств і формують уявлення про бізнес в Україні. Паралельно працюють над створенням і вдосконаленням власної підприємницької ідеї.

Побували на екскурсії СЕС “Златопільська” і студенти Черкаського державного технологічного університету. Разом зі слухачами курсу вони ознайомилися, зокрема, зі специфікою роботи інверторних генераторів.

Як розповів виконроб підприємства Олександр Тимошенко, електростанція працює вже рік – із квітня 2020 року.

– На будівництві електростанції працювало близько 50 осіб. Почали роботу в жовтні, у листопаді вже здали в експлуатацію, а запустили через сім місяців, – розповідає Тимошенко.

Сьогодні СЕС “Златопільську” обслуговує 10 осіб. Поряд – іще одна станція, СЕС “Гелія”, яка теж виробляє енергію з сонця.

Працівники підприємства розповідають, що раніше на цьому місці були хащі. Тепер же спільними зусиллями облаштували територію і створили робочі місця. Держава компенсувала підприємству 10% за винайдення продукту.

На думку Олександра Тимошенка, сьогодні ця галузь має вийти на вищий рівень, проте на заваді нестабільна економічна ситуація в Україні.

Учасниця курсу підприємництва Людмила Супрун розповіла, що екскурсія справила на неї приємне враження.

– Навіть не очікувала, що екскурсія на звичайну електростанцію може бути такою цікавою. Потужність, обсяги й можливості такого підприємства вражають. Але, напевно, наш народ до цього ще не готовий, – поділилася пані Людмила.

Наразі кожен з учасників курсу підприємництва продовжує працювати над створенням власного бізнес-плану. По суті для слухачів половина шляху вже позаду. Наприкінці курсу захист бізнес-плану під час іспиту визначить результати навчання.

 

Читайте також: Слухачі курсу з підприємництва в Черкасах обговорили макроекономічні тенденції

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x