“Мистецтво VS пандемія” – гасло Міжнародного фестивалю академічної музики “Музичні Імпрези України” в Черкасах

“Мистецтво VS пандемія” – гасло Міжнародного фестивалю академічної музики “Музичні Імпрези України” в Черкасах

Міжнародний фестиваль академічної музики “Музичні Імпрези України” відкрився конкурсом “Симфонічна майстерня”, учасники якого змагалися у написанні симфонічної мініатюри. Протягом травня-червня в рамках фестивалю буде реалізовано ще 11 проєктів як в онлайн, так і в офлайн-режимі.

Міжнародний фестиваль академічної музики “Музичні Імпрези України” відбувається в Черкасах уже вшосте і спрямований на презентацію та популяризацію найкращих зразків української професійної музики від давнини до сьогодення.

 

Засновником та ініціатором є громадська організація “ІмпрезаТерра” за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики, Національної спілки композиторів України та Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Інформаційні партнери фестивалю: Черкаська філія “Суспільного” та інформаційне агентство “Нова Доба”.

“Коли тільки почався карантин, багато мистецьких заходів по всьому світу стали проводити під гаслом “Мистецтво VS пандемія”. Бо творчість, мистецтво допомагає подолати стрес, в якому опинився практично кожен через обмеження, спричинені ковідом. Лікувальні засоби від цієї хвороби також супроводжуються написом VS COVID. Ми вважаємо, мистецтво – це ліки. І наша прес-конференція буде присвячена тому, як у різних кранах продовжують митці творити, як допомагають витримати пандемію”, – говорить директорка фестивалю, голова ГО “ІмпрезаТерра”, композиторка Євгенія Марчук.

 

Музичні Імпрези України. Весна2021

Перелік подій

 

11 травня

Майстер-клас з оркестром. За участі композиторів-переможців конкурсу “Симфонічна майстерня”.

 

12 травня

12.00

Черкаський художній музей.

Концерт-презентація камерних творів Є. Марчук “Човен моїх надій” з циклу “Камерна музика”  за участі заслуженого артиста України Геннадія Кабіна (м. Черкаси), заслуженого артиста України Олександра Шнайдера (м. Черкаси); Наталії Маметової (м. Харків); Тетяни Бачул (м. Київ); Олесі Рожкової, Олени Желєзняк, Олексія Юріна, Сергія Добровольського, Яни Войцешук, Олександра Донця (м. Черкаси), студентів Черкаського музичного коледжу ім. С. С. Гулака-Артемовського, учнів Черкаської дитячої школи мистецтв №1.

 

18.30

Черкаська обласна філармонія

Симфонічний концерт “Симфонічна майстерня: класика і сучасність”

 

До 15 травня

Триває Міжнародний Інтернет-конкурс юних композиторів “Junior Impreza”. Міжнародне журі представляють: композитори Євген Станкович (Україна), Святослав Крутиков (Україна), Річард Най (Велика Британія), Євген Оркін (Німеччина), Дмитро Щириця (Україна), Тетяна Бачул (Україна), Євгенія Марчук (Україна); солісти-вокалісти Цезарь Белло (Мексика-Канада) та Лариса Скринська (Канада), музикознавець Ірина Романюк (Україна). Конкурс триває з 15.04. 2021 до 15.05.2021.  

 

27 травня

19.00

Черкаська обласна філармонія

Хоровий концерт Академічного камерного хору “Хрещатик” (м. Київ) з прем’єрною програмою “Мелодії нашого натхнення”.

 

Протягом травня-червня

Конкурсні заходи “Junior Impreza” в рамках нової програми “Назустріч юному митцеві” (он-лайн зустрічі та майстер-класи від організаторів та членів журі конкурсу)

 

Стежте за анонсами і долучайтеся до мистецьких заходів фестивалю!

Більш детальну інформацію щодо проведення заходів та стосовно участі у проектах можна отримати на сайті фестивалю “Музичні Імпрези України”: https://miofukraine.com/ та сторінках Фестивалю в соцмережах: https://www.facebook.com/muzychniimprezy, https://www.instagram.com/mm.ii.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x