Найближчими днями в області прогнозують грозові дощі

Найближчими днями в області прогнозують грозові дощі

За прогнозом, вже завтра антициклон «TRUDI», який подарував сонячну та суху погоду, поступиться місцем новим атлантичним циклонам «GREGOR» та «EUGEN». Тому, 6-8 травня прогнозуємо періодичні грозові дощі, коливання температури повітря та атмосферного тиску на фоні посиленого рвучкого вітру.
Періодичні дощі підтримуватимуть добрі та оптимальні вологозапаси ґрунту, які наразі в області є найвищими за останні 30 років. Про це повідомляють у Черкаському гідрометцентрі.

 

А тепер по порядку.

6 травня невеликі дощі, подекуди грози. Найближча ніч буде теплою +6..+11º, вдень +14..+19º. 7 травня ввечері до нашого регіону наблизяться атмосферні фронти чергового атлантичного циклону, які буквально «зависнуть» над Черкащиною. Тому, ввечері 7 травня та 8 травня, на День пам’яті та примирення, часом дощ, місцями гроза. Температура вночі +3..+8, вдень +10..+15º.
На покращення погоди можна розраховувати у неділю 9 травня. Але в ніч на 9 та 10 травня існує висока ймовірність заморозків на поверхні ґрунту.

За попередніми розрахунками, потужна адвекція тепла та сонячна енергія приємно порадують жителів нашої області з 11 травня, температура повітря вдень підвищиться до +25..+27º. Зазвичай літній режим погоди на Черкащині розпочинається 15 травня, тобто є надія, що літо в цьому році розпочнеться вчасно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x