Зеленський закликає збільшити темпи вакцинації від COVID-19

Зеленський закликає збільшити темпи вакцинації від COVID-19

Більшість українців, які потребують щеплення від COVID-19, мають отримати вакцину до Дня Незалежності України. Про це заявив  Володимир Зеленський. 

Глава держави закликав до прискорення темпів вакцинації від COVID-19 у країні. Зеленський також наголосив, що уряд має посилити комунікацію з регіонами щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19.

–  До Дня Незалежності більшість українців, які потребують щеплення від COVID-19, мають отримати вакцину. Темпи вакцинації необхідно збільшувати. Крім того, потрібно проводити роз’яснювальну роботу серед людей щодо важливості вакцинації. Адже це – єдиний і найбільш ефективний шлях у боротьбі з пандемією, – зазначив президент.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, у країні працюють 11 тис. кабінетів щеплення. Водночас віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та міністр охорони здоров’я повідомили, що в Україні триває процес підготовки до впровадження «паспортів вакцинації та імунізації» відповідно до європейських стандартів.

Згідно з дослідженнями Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” із покликанням на дослідження тенденцій вакцинації і затухання хвороби в різних країнах світу, Україна ризикує набути колективний імунітет лише у 2023 році. Причиною є дефіцит вакцин та низькі темпи вакцинації.

Дослідження провели науковці КПІ та Інституту епідеміології та інфекційних хвороб, ґрунтуючись на головному висновку нещодавньої доповіді McKinsey&Company (When will the COVID-19 pandemic end? | McKinsey) про те, що визначальним засобом подолання пандемії COVID-19 є масове щеплення населення.

– За умов збереження поточних темпів вакцинації Україна ризикує не подолати пандемію у 2022 році і набути колективний імунітет лише у 2023 році, – йдеться в повідомленні.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x