У Черкаському краєзнавчому музеї реалізують новий проект

У Черкаському краєзнавчому музеї реалізують новий проект

У Черкаському обласному краєзнавчому музеї триває проект «Від традиції до сучасного стилю». Суть його полягає у тому, що майстри Черкащини, вивчаючи етнографічні фондові колекції, реконструюють унікальні зразки народного мистецтва, створюють нові авторські речі, які гармонійно вливаються у модні тенденції сьогодення.

− Проект має своє раціональне зерно, бо у його процесі народжуватимуться нові мистецькі речі, − вважає завідувач відділу етнографії музею Вікторія Наумчук. — Приємно, що учасники проекту не лише підтримують традиції, а й популяризують звичаї нашого краю в процесі створення нових колекцій для виставкових показів.

У Черкаському краєзнавчому музеї реалізують новий проект

− У рамках етнопроекту свою роботу, − жіночий пояс у техніці косичастого ручного плетіння, передала до фондів музею Катерина Миронюк.
Вона майстер народної творчості, член Спілки майстрів народного мистецтва України, вчитель трудового навчання спеціалізованої школи №20, керівник шкільного музею «Українська вишивка» ЗОШ № 12, багаторазовий учасник виставок «Найкращий твір року».
− Майже чотирьохметровий вовняний пояс повністю відтворює автентичні пояси, що нині зберігаються у музеї. Плетення, що було характерне для нашого регіону, було виконане за 7-сантиметровим фрагментом кінця ХІХ – початку ХХ ст.

— Роботи Катерини Миронюк надзвичайні. Їх хочеться не лише тримати в руках, а й носити в комплектах традиційного святкового одягу. Поки ж майстриня готується до персональної виставки, а у фондах музею маємо новее поповнення, за що вдячні майстрині, — додає Вікторія Миколаївна.

Тетяна Євген’єва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x