У Черкасах відбулася акція «Перша хвилина миру»

У Черкасах відбулася акція «Перша хвилина миру»

Вшанування учасників та жертв Другої світової війни всеукраїнською мистецько-меморіальною акцією “Перша хвилина миру” відбулося 8 травня на Пагорбі Слави. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради.

«Першу хвилину миру» оголосили о 23:01 – у цей час у 1945 році підписали Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини та припинено вогонь у Європі.

Черкащани вшанували жертв Другої світової війни хвилиною мовчання та запалили свічки «Пам’яті».

До акції доєднався голова Черкаської ОДА Олександр Скічко. Як він зазначив на офіційній сторінці в Фейсбук, десятки тисяч годин війни пройшли батьки, діди й прадіди до вирішальної хвилини миру.

– Ми її відзначаємо 76-й рік поспіль. Уся планета це робить! На знак пам’яті про їхній подвиг. Із вдячністю тим, хто ще з нами. Щоб розуміти ціну перемоги і робите все, аби подібне більше ніколи не повторилося, – зауважив Скічко.

Також до вшанування доєдналися представники міської влади, зокрема, міський голова Анатолій Бондаренко разом зі своїми заступницями Анастасією Чубіною, Мариною Гаркавою та заступником Павлом Валенчуком.

Біля Пагорба Слави звучали мелодії у виконанні академічного симфонічного оркестру обласної філармонії.

У пам’ять про момент беззастережної капітуляції нацистської Німеччини в Другій світовій війні, після проголошення першої хвилини миру керівництво області та міста встановили лампадки до підніжжя меморіального комплексу.

Нагадуємо, День пам`яті і примирення офіційно відзначають в Україні з 2015 року. Символом пам`яті жертв Другої світової війни став червоний мак.

Світлини використані із сторінки Олександра Скічка та Черкаської міської ради

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x