Олександр Скічко: “Хотілося б, щоб з Києва до Канева та Черкас було знову рікою подати”

Олександр Скічко: “Хотілося б, щоб з Києва до Канева та Черкас було знову рікою подати”

Голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Скічко планує відновити подорожі Дніпром. Про це він зазначив у телеграм-каналі.

За його словами, перше судно на просторах Дніпра в 60-х називалося– «Ракета-1». Потім були «Метеор», «Комета», «Полісся» та інші.

– Мені дуже хотілося б, щоб із Києва до Канева та Черкас було знову рікою подати. Щоб теперішні школярі та студенти побачили красу Черкащини ще й з такого ракурсу. Будемо відроджувати – ностальгію. Ключова артерія України має знову запульсувати, як у старі добрі часи, – зауважив Скічко.

Очільник ОДА додав, що десятки теплоходів по Дніпру, Десні, Прип’яті доставляли в різні міста сотні тисяч пасажирів. Зокрема, курсували з Києва до Прип’яті, Канева, Черкас, із Запоріжжя в Дніпро, з Херсона і Миколаєва – в Одесу. До 20 млн пасажирів у рік користувалися річковим транспортом в Україні.

– Для багатьох це одні з найнезабутніших спогадів родом із дитинства. Власне, як і для мене. Це була не просто подорож, а справжній круїзний політ до Канівського заповідника, на Чернечу гору. Минуло більше 20 років, але пам’ятаю, як сьогодні, – поділився Олександр Скічко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x