Радуцький: «Для Черкаського онкодиспансеру за рахунок концесії можуть придбати 2 лінійні прискорювачі»

Радуцький: «Для Черкаського онкодиспансеру за рахунок концесії можуть придбати 2 лінійні прискорювачі»

На минулому засідання сесії Черкаської обласної ради депутат Олександр Радуцький виступив зі зверненням, під час якого закликав проголосувати за купівлю лінійного прискорювача для Черкаського обласного онкодиспансеру. Вартість такого обладнання становить понад 60 млн грн.

 

− Ми ратуємо за те, щоб це була концесія. За її рахунок є можливість встановити два такі прискорювачі й цінова політика становитиме близько 75 мільйонів гривень. При цьому бюджетні кошти не будуть витрачені. До того ж, для цих прискорювачів треба збудувати ще бункер, спорудження якого коштуватиме близько 10 мільйонів гривень. Приватник, який хоче зайти в концесію, готовий все це оплачувати, − пояснив Олександр Романович.

На сьогодні в Черкаському обласному онкодиспансері послугою променевої терапії користується 2 400 людей у рік. Новий лінійний прискорювач із точністю до міліметра опромінює пухлину, не вражаючи здорові органи. Він значно безпечніший у роботі, як для лікарів, так і для пацієнтів на відміну від кобальтового прискорювача, який працює в комунальному закладі дотепер. Кожен сучасний прискорювач може обслуговувати щорічно 700 людей. Лікування таким обладнанням поширене в країнах Європи.

− Щодо взяття такого обладнання в лізинг, то ситуація наступна, депутатам потрібно знайти близько 25 мільйонів гривень, на сьогодні це дуже велика сума, − зазначив депутат.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x