Температура підвищиться: на Черкащині пануватиме тепла погода

Температура підвищиться: на Черкащині пануватиме тепла погода

Після традиційних травневих похолодань, які припадають на цвітіння черемхи та бузку, у наступ пішло літо. На погоду Черкащини починає впливати система циклонів із західної Європи під керуванням найпотужнішого вихору «KAI».

Завтра та у вихідні, наш регіон знаходитиметься в зоні панування помірних південних вітрів та невеликої хмарності із незначними дощами. Тому як денна так і нічна температура підвищаться на 3−5º, до +21..+26º та до +7..+12º відповідно. А температурний фон відповідатиме літнім значенням +15..+17º. Про це інформують у Черкаському обласному гідрометцентрі.

 

Але на початку літа атмосферні процеси ще мінливі, погода нестійка і наступний новий робочий тиждень розпочнеться грозовими дощами та меншим теплом. Температура вночі +7..+12º, вдень +17..+22º. Тож повернення тепла дозволяє висаджувати розсаду городини, проте слід пам’ятати про неординарність цьогорічної погоди та закінчення заморозконебезпечного періоду на Черкащині – 28 травня.

Наступає найблагодатніша пора року – літо. Його прихід пов’язаний із переходом середньодобової температури через +15º в бік підвищення, нічні температури перебуватимуть у межах +10º, а денні перевищуватимуть +20º. Середня дата приходу літнього сезону на Черкащині − середина травня. Але на початку літа погода ще нестійка, спекотних днів мало, часті дощі. Лише з другої половини сезону переважає спекотна та суха погода.

 

Що змінилося у характері літа в останні 30 років?

По-перше воно стало тривалішим (за рахунок теплої осені) та теплішим (середня температура сезону зросла на 1−1,5º і становить 20−21º тепла).

Найжаркішим місяцем залишився липень, але спека до +38º спостерігається і в серпні. За кількістю опадів червень «обігнав» липень, але в цілому літо стало більш посушливе.

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x