Черкаські рятувальники доправили на берег з крижаного Дніпра жінку з переломом ноги

Черкаські рятувальники доправили на берег з крижаного Дніпра жінку з переломом ноги

У суботу, 11 лютого, команда КУ «Черкаської міської комунальної аварійно-рятувальної служби» доправили на берег з крижаного Дніпра у районі Залізничного мосту, жінку, яка під час прогулянки вийшла на лід та впала і зламала ногу. Власними силами дістатись берега жінка не змогла, викликали на допомогу рятувальників, які оперативно зреагували на виклик. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаській міській раді.

Як розповів керівник КУ «Черкаської міської комунальної аварійно-рятувальної служби» Сергій Микитченко, повідомлення до них надійшло в 13:45 і за лічені хвилини фахівці прибули на місце, запобігши обмороженню потерпілої. Жінка самостійно не могла пересуватись. Тому рятувальники із залученням спеціального спорядження та носилок, доправили її на берег, де вже чекала карета «Швидкої допомоги».

Черкаські рятувальники доправили на берег з крижаного Дніпра жінку з переломом ноги

Наразі жінка почувається добре і стан її задовільний.

Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба звертається до жителів та гостей міста з проханням бути обережними на льоду, або ж взагалі утриматись від виходу на нього.

– Зимова краса приваблива по-своєму, але забувати про свою безпеку не потрібно. Уже не раз говорилося про ті загрози, які таїть у собі лід. Однак любителі риболовлі нехтують усілякими попередженнями і правилами безпеки, – акцентує Сергій Микитченко. – У багатьох випадках це закінчується трагічно: крижана вода продовжує безжально забирати життя людей.

Він наголосив, що нерідко трагедією обертаються і зусилля тих, хто поспішає їх рятувати, якщо останні не мають при собі елементарних засобів порятунку.

– Прикро, що любителі зимової рибалки та прогулянок по крижаному Дніпрі так безпечно ставляться до власного життя, перебуваючи на водоймах взимку. Особливо небезпечний лід, коли починається відлига і температура піднімається до плюсових позначок, – говорить Сергій Васильович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x