Понад 150 га лісів висадять у Корсунь-Шевченківському лісгоспі

Понад 150 га лісів висадять у Корсунь-Шевченківському лісгоспі

У Корсунь-Шевченківському лісгоспі якості посівного та посадкового матеріалу приділяють неабияку увагу, адже від цього залежить майбутнє лісів. Тож про цьогорічну весняну лісокультурну кампанію на підприємстві потурбувалися ще минулого року. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Зокрема, виростили 1,3 млн. сіянців, з них сосни звичайної – 1,1 млн. Більшість насаджень у лісгоспі хвойні, проте із листяних тут висаджуватимуть дуб звичайний і червоний, горіх чорний та акацію. Для висіву в розсадниках та створення лісових культур заготовили майже 9 тонн лісового насіння.

Таких запасів, за словами директора Корсунь-Шевченківського лісгоспу Василя Яценка, цілком вистачить, аби заліснити усі заплановані площі.

\”Загалом цієї весни буде заліснено 125 гектарів, ще на 30 гектарах лісові культури будуть створені восени. Для цього подбали і про технічну сторону питання – у всіх структурних підрозділах достатньо техніки та інвентарю. В планах – придбати ще один плуг, культиватор, борону дискову. Тож новий сезон зустрінемо у повному всеозброєнні\”, – зазначив Василь Яценко.

Продовжать корсунь-шевченківські лісівники роботу над облаштуванням розсадників крапельним зрошуванням. Так, минулого року у Кумейківському лісництві обладнали поливом шкільне відділення декоративних культур (на площі 0,04 га) та частину розсадника сосни звичайної (на площі 0,2 га). Результатом від впровадження такого методу задоволені, тож в планах – встановлювати й надалі системи автополиву.

Інженер лісових культур Микола Кириленко наголошує, що при посадці лісових культур обов\’язково використовуватимуть спеціальні препарати, які захищатимуть сіянці протягом усього вегетативного періоду від шкідників та захворювань, а це сприятиме кращій приживлюваності. Також застосовуватимуть суперабсорбенти, внесення азотних добрив та метод глибокого рихлення.

За прогнозами синоптиків, весна має бути затяжною. Тож як тільки дозволить погода, корсунь-шевченківські лісівники готові розпочати нову лісокультурну кампанію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x