Як святкують День святого Валентина черкащани? (ОПИТУВАННЯ)

Як святкують День святого Валентина черкащани? (ОПИТУВАННЯ)

День святого Валентина – чи не найромантичніше свято світу. Його прихильники з нетерпінням чекають 14 лютого, щоб обмінюватися маленькими листівками у формі сердечок − валентинками. Про те, чи відзначають це свято черкасці та чи варто на ньому акцентувати стільки уваги, дізнавався власний кореспондент «Нової Доби».
Як святкують День святого Валентина черкащани? (ОПИТУВАННЯ)
Олександр Коваль, інженер із ремонту комп’ютерної техніки:
«Чи є для мене 14 лютого святом? Ні, і це не через те, що в мене зараз немає людини, з якою можна відсвяткувати. Просто на сьогодні всі цінності втрачені, не знаю як для інших, а для мене так. Взагалі, день закоханих, 8 березня – не більше, як маркетинговий хід. Це вигода для продавців – із продажу всіх цих безкорисних любовних сувенірів і бездумного знищення квітів.
Тому, для мене це просто день, коли я йду на роботу і повертаюся додому, кудись вийду увечері з дівчиною, але це нічим не відзначиться якоюсь романтикою. Тому що надумані святкові дні не змінюють моїх поглядів.
Що б я хотів отримати в подарунок? Я прибічник корисності витрачених коштів, тому подарунки ми завжди вибирали так: або я запитував, що хоче вона, або ми йдем і вибираємо все на місці. Сюрпризів я не вмію робити. Зі мною простіше: я завжди говорю, що планую купити, тому мене можна просто слухати. Для мене найкращий подарунок − книга, яку я не читав. Головне, щоб вона була підписана».
Як святкують День святого Валентина черкащани? (ОПИТУВАННЯ)
Андрій Касян, директор науково-дослідного центру ЧНУ ім. Богдана Хмельницького з вивчення пам’яток археології:
«Тут треба, очевидно розглядати це свято з кількох аспектів. Із суто релігійного погляду у православних 14 не згадується як День святого Валентина, це традиція римо-католиків. Однак навіть вони ставлять під сумнів існування історичного прототипу цього святого. Тим більше, існувало декілька святих з таким іменем та й в офіційній католицькій церкві його іменують покровителем людей, які страждають на нервові захворювання.
В цілому ж, якщо слідувати навіть легенді про римського священика Валентина, який таємно одружував солдат, то саме в цей день йому відрубали голову за наказом імператора Клавдія ІІ. Такий собі привід для святкувань.
Вважається, що День святого Валентина у християнські часи замінив собою язичницьке свято луперкалій, сталося це наприкінці 5. ст.
А традиція писати \”валентинки\” сягає 15 ст. коли герцог Орлеанський писав віршовані любовні послання своїй дружині з англійського полону.
Щодо подарунку навіть не задумувався. Як на мене то це свято – гарний привід молодим людям зробити якісь кроки назустріч один одному. Які б у звичайний день не наважилися. А я день закоханих проведу на роботі, напевно буду не один такий».

Як святкують День святого Валентина черкащани? (ОПИТУВАННЯ) Інна Йоненко, студентка другого курсу Черкаського художньо-технічного коледжу:
«Звичайно, що День святого Валентина для мене є святом. Тому що це день всіх закоханих людей та пар. Для мене не важливий подарунок, для мене важлива увага мого коханого. Ну, а взагалі, мені приємно буде отримати валентинку. Хотілося б провести 14 лютого із своєю коханою людиною за романтичною вечерею при свічках. Удвох приготували б якусь страву, ну і звичайно, з’їли б її з вином. Це я мрію, насправді ж буду на навчанні.

Як святкують День святого Валентина черкащани? (ОПИТУВАННЯ) Ольга Межерицька, домогосподарка:
«Для мене свято, бо коли є такі особливі дні − мені від того легше на душі. Хочу в подарунок отримувати розуміння та любов, а найбільше − миру. Проведу цей день вдома, а можливо піду до чоловіка на роботу і відзначатимемо разом. Йому я подарую валентинку у вигляді пряника. Нехай гризе і думає про мене».

Як святкують День святого Валентина черкащани? (ОПИТУВАННЯ) Олег Заворотний, пенсіонер:
«Звичайно, що цей день є святом. Я закохувався ще з першого класу. Кохав і в дитячому садку, а в школі, якщо була відмінниця, то для мене це була найкрасивіша дівчина. Вважаю, найперший подарунок для будь-якої жінки це − квіти. Закохувався я разів 20, але б хотілося зустріти свою симпатію ще раз. Чим старіший, тим більше хочеться кохання».

Як святкують День святого Валентина черкащани? (ОПИТУВАННЯ) Ірина Безшийко, студентка ЧНУ ім. Богдана Хмельницького:
«Раніше, коли в мене була друга половинка, то так, це було для нас свято. І не менш важливе, ніж Новий рік та інші. Дарували один одному подарунки, влаштовували романтичну вечерю. А зараз це для мене звичайний день і великого свята я не відчуваю. Планую провести цей день на роботі».

Анастасія Чорногал

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x