Найбільше в області подорожчали маргарин і соняшникова олія

Найбільше в області подорожчали маргарин і соняшникова олія

Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що споживчі ціни по області у квітні 2021 р. порівняно з березнем 2021 р. зросли на 0,8%. Про це повідомляють у ГУ статистики в Черкаській області.

 

Ціни  на  продукти  харчування  та  безалкогольні  напої  підвищилися на 0,9%. Найбільше (на 14,4% і 10,9%) подорожчали маргарин і соняшникова олія. На 5,1–0,5% зросли ціни на цукор, рис, макаронні вироби, продукти переробки  зернових, хліб, молоко, м’ясо та м’ясопродукти. Водночас на 3,4–0,9% подешевшали овочі, масло, кисломолочна продукція, фрукти, яйця, риба та продукти з риби.

 

Алкогольні напої та тютюнові вироби зросли в ціні на 1,3%, у т.ч. тютюнові вироби – на 1,8%, алкогольні напої – на 0,9%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,2% відбулося в основному через подорожчання послуг з утримання та ремонту житла на 3,0% та підвищення плати за оренду житла на 1,4%.

 

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 1,1%, що зумовлено подорожчанням фармацевтичної продукції на 1,5%. Ціни на транспорт зросли на 2,0% в першу чергу за рахунок подорожчання проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті на 4,7%. Паливо та мастила зросли в ціні на 0,8%. Зниження цін на різні товари та послуги на 1,4% пов’язано зі здешевленням ритуальних послуг на 10,6%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x