Перерахунок пенсій черкащанам: кому підвищать виплати з липня

Перерахунок пенсій черкащанам: кому підвищать виплати з липня

Розмір пенсійних виплат збільшать в Україні з першого липня. Це станеться через зміну прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян. Відповідну інформацію оприлюднили на сайті «Новое Время».

У результаті мінімальна пенсія збільшиться на 85 грн і становитиме 1854 грн. Щомісячні виплати (нараховані від заробітної плати, що у п’ять разів перевищує середню) отримають надбавку 850 грн.

Водночас збільшаться надбавки особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, а також пенсії за особливі заслуги. Усі заплановані урядом перерахунки виплат проводяться автоматично і не вимагають особистого звернення пенсіонерів.

Загалом розмір пенсійних виплат в Україні варіюється від:

– мінімального, що не може бути меншим за прожитковий мінімум, а надбавка за додатковий стаж становить 1% від нього;

– до максимального, що становить не більше десяти прожиткових мінімумів. Зараз він сягає 17690 грн, а в липні становитиме 18540 грн. У цьому питанні є виняток для суддів — розмір їхніх виплат необмежений.

Дізнатися, на яку пенсію розраховувати можна за допомогою онлайн-калькулятора Пенсійного фонду України. Аби скористатися функцією, може знадобитися електронний цифровий підпис (КЕП) або Bank ID.

Наступне підвищення виплат заплановане на перше жовтня. Воно стосуватиметься пенсіонерів віком 75−80 років, яким встановлять місячну доплату – 400 грн.

Черговий перегляд прожиткового мінімуму та відповідних пенсійних виплат відбудеться першого грудня. Мінімальна пенсія підвищиться до 1934 грн, а максимальна – до 19340.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x