Черкаські медики отримали другу дозу вакцини від ковіду

Черкаські медики отримали другу дозу вакцини від ковіду

Медичні працівники отримали другу дозу вакцини від коронавірусу 20 травня в Черкаській обласній лікарні.

Як розповів головний лікар Черкаської обласної лікарні Олександр Дудник, напередодні вдруге вакцинувався і лікар-черкащанин Євген Горенко, який першим в Україні отримав щеплення.

– По нинішніх результатах імунізації ми бачимо, що ефективність є. Від початку вакцинальної кампанії в обласній лікарні щеплення отримали 400 медиків. Жоден із них після щеплення не захворів на коронавірус, – зазначив Олександр Дудник.

Про власний досвід вакцинування «Новій Добі» розповіли працівники екстреної допомоги.

Як повідомив водій «швидкої» Юрій Ухарцев, який працює в Червонослобідській бригаді екстреної допомоги, сам на коронавірус не хворів, але інфікованих пацієнтів перевозив не раз.

– Вакцинація, звісно, – вибір кожного, але людина має насамперед дбати про себе і прагнути вберегти своє життя. Я після першої дози вакцинації не мав ніяких побічних ефектів, нормально переніс цей процес. Тому зараз теж не хвилююся. Проте щеплення не звільняє від роботи – сьогодні заступатиму на нічну зміну, – розказав чоловік.

Фельдшерка Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ірина Тимошніченко поділилася, що цього дня також на роботі – чергує добу. Раніше жінка вже перехворіла на ковід – саме була у відпустці, і їй вдалося ізолювати себе від рідних і колег.

– Перед щепленням не хвилююся – бо як себе налаштуєш, так воно і буде. Три місяці тому, коли отримувала першу дозу вакцини, усе пройшло нормально, місце уколу навіть майже не боліло. Для мене вакцинація від ковіду – це важливо, бо я хочу зберегти своє здоров’я і здоров’я своєї сім’ї. Зараз ситуація у світі складна, тож ми маємо себе берегти, – сказала пані Ірина.

 

Читайте також: Показник захворюваності на ковід у Черкаській області зменшився на 15,2%

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x