Чи може тариф на газ у Черкасах зрости втричі?

Чи може тариф на газ у Черкасах зрости втричі?

Про загрозу збільшення вартості транспортування газу для абонентів “Черкасигаз” повідомив адвокат Валерій Макеєв. Він разом із депутатами Черкаської олради Романом Сущенком та Олександром Радуцьким з’ясовували, чому ПрАТ “Азот” узялося за прокладання газопроводу в Черкасах.

Як зауважив Валерій Макеєв, сьогодні платіжки за газ складаються з оплати самого газу, плати за транспортування і обслуговування внутрішньобудинкових мереж.

За його словами, наразі йдеться про ймовірну загрозу здорожчання транспортування газу втричі.

Депутат обласної ради Роман Сущенко зазначив, що збільшення урядом тарифів на продаж газу уже довів до серйозних проблем соціально-економічного становища жителів Черкас і області.

– Сьогодні знову виникла загроза зростання ціни за транспортування газу. На жаль, це реально. Зараз ми бачимо тут вириті траншеї, по яких збираються прокласти труби. За нашою інформацією, йдеться про будівництво газопроводу, що під’єднається до магістрального. У результаті всі кошти, що досі сплачувало комерційне підприємство, ляже на плечі простих громадян, – сказав Сущенко.

Валерій Макеєв розповів, що ПАТ (нині – ПрАТ) “Азот” свого часу було головним головним флагманом “міста хіміків”.

– Протягом тривалого часу “Азот” сплачував десь дві третини за споживання газу містом. Зараз же каже, що закони змінилися і вони не хочуть платити за ту трубу, за яку платять усі жителі міста. Мовляв, врізатимуться у щось окреме і платитимуть за своє, – пояснює Макеєв.

Як запевняє Роман Сущенко, існує реальна загроза, адже зараз за транспортування газу сплачує ПрАТ “Азот”, а якщо він врізається в магістральну трубу, то 70% підприємства “Черкасигаз”, що є частиною газорозподільчої системи, втратить бюджет, і ці гроші ляжуть на кищені черкащан. При цьому в платіжках сума буде втричі більша, ніж зараз.

Депутат Черкаської облради Олександр Радуцький зауважив, що ПрАТ “Азот” вирило траншею і вкладає трубу без жодних дозвільних документів.

– У вільному доступі є документ, що засвідчує видачу дозволів на виконання будівельних робіт. Там вказана підстава для відмови у видачі дозволу ПрАТ “Азот” на таке будівництво, – повідомив Радуцький.

Як зазначив Радуцький, ПрАТ “Азот” уже протягом кількох років робить якісь незбагненні речі – як стосовно водоканалу, так і тут, незаконно провадячи будівельні роботи. У такий спосіб, через тарифи з водовідведення і збільшення плати для абонентів “Черкасигаз” підприємство вирішило фінансово “підлататися”, каже депутат.

За словами Макеєва, таке будівництво не може бути введене в експлуатацію, оскільки воно незаконне.

– Звісно, такі дії свідчать про прагнення комерційного підприємства зменшити видатки. Але ж ідеться про те, що будівництво триває, а довзволу на нього немає. Що й казати про наші компослуги – вони і так захмарні, – зазначив Валерій Макеєв.

Роман Сущенко запевнив, що депутати мають намір домогтися законності у цій ситуації.

– Ми звернемося до влади, зокрема до голови Черкаської облдержадміністрації, щоб він звернув увагу правоохоронців на цей факт порушення законодавтсва. Депутати також напишуть відповідні запити до всіх правоохоронних органів, щоб дізнатися подробиці про дозвільні документи на це будівництво, – зауважив Сущенко.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x