У Черкаському центрі реінтеграції виготовляють меблі, білизну й іграшки на замовлення (ФОТО)

У Черкаському центрі реінтеграції виготовляють меблі, білизну й іграшки на замовлення (ФОТО)

У Центрі реінтеграції благодійної організації «100% життя Черкаси» успішно діє соціальний проєкт, що допомагає з працевлаштуванням соціально незахищених категорій (пенсіонерів, людей з інвалідністю, звільнених із місць позбавлення волі). Про це інформують у департаменті соціальної політики Черкаської міської ради.

За словами заступниці директора департаменту соціальної політики Юлії Никоненко, іще 8 років тому міська рада Черкас оголосила конкурс соціального замовлення. Одразу ж відгукнулися з Центру реінтеграції для безпритульних осіб та осіб звільнених з місць позбавлення волі, який діє на базі БО «100% життя Черкаси».

Тоді голова правління організації Наталія Несват запропонувала підтримати проєкт швейної майстерні, що діятиме на базі їхнього центру. Так підопічні Центру реінтеграції будуть працевлаштовані, а отриманий прибуток зможуть використовувати на потреби закладу.

На старті виробництва з бюджету було виділено 60 тисяч гривень, на той час чимала сума. Організація придбала кілька машинок і станок. Тепер на підприємстві Центру реінтеграції виробляють меблі, шиють постільну білизну, дитячі іграшки. Одного разу замовлення отримали із Франції.

– Нині підприємство працює злагоджено, в основному виготовляємо м’які меблі для українського ринку, – коментує Наталія Несват. – Через карантин обсяги виробництва зменшилися, але сподіваємося це тимчасово. Виручені кошти частково спрямовуємо і на потреби організації. Приміром, торік завдяки прибутку від виробництва ми оплатили дороговартісне технічне обслуговування опалювального котла.

Юлія Никоненко зауважує, що це – приклад успішного дієвого соціального проєкту в Черкасах.

– Соціальні проєкти свідчать про громадянську зрілість суспільства і допомагають повноцінно жити соціально незахищеним категоріям. Тому щороку їх більшає в Україні, – зазначила пані Юлія.

Зараз охочих створити соціальні підприємства шукає проєкт Євросоюзу «EU4YOUth – розкриття потенціалу молодих соціальних підприємців у Молдові та Україні». Тож усі зацікавлені можуть звертатися до департаменту соціальної політики Черкаської міської ради чи до координаторки проєкту Євросоюзу в Черкаській області Маіни Кулик.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x