Віктор Беззубенко: «Дії ПрАТ «Азот» щодо будівництва газопроводу-відводу є законними»

Віктор Беззубенко: «Дії ПрАТ «Азот» щодо будівництва газопроводу-відводу є законними»

У понеділок в інформаційному просторі з’явилася новина про те, що ймовірно здорожчає вартість транспортування газу для черкащан, адже ПрАТ «Азот» будує для власних потреб газопровід-відвід. І відбувається це без спецдозволу. «Нова Доба» звернулася з коментарем до заступника міського голови Віктора Беззубенка щодо роз’яснення цього питання.

 

− На мою думку, загроза здорожчання транспортування газу теоретично може бути. Адже таке велике підприємство як ПрАТ «Азот», що є чи не найбільшим споживачем газу в місті, сплачувало «Черкасигазу» близько 50 млн грн у місяць за транспортування блакитного палива, − зазначив Віктор Беззубенко.

Нині ж, за інформацією із відкритих джерел, ПрАТ «Азот» хоче побудувати власний газопровід-відвід, щоб приєднатися до магістрального. Відповідно, видатки, які сплачувало підприємство, можуть лягти на плечі пересічних черкащан. Протягом тривалого часу «Азот» сплачував десь дві третини за споживання газу містом, що відповідно і суттєво впливало на вартість виготовленої ними продукції.

− Нещодавно від «Черкасигаз» до міської ради надійшло звернення про те, що компанія «Азот» у незаконний спосіб будує газопровід. Так як я координую роботу ДАБІ в місті Черкаси, дав доручення керівникові перевірити це. Подібні дозволи місцева та обласні інспекції видавати не можуть, лише ДАБІ Києва. Дійсно, ПрАТ «Азот» звертався до інспекції і отримав відмову. Але дозвіл отримала підрядна організація ПАТ «Спеціалізоване монтажне управління №24», яка будує цей газопровід. Дозвіл є офіційно в системі й з ним можна ознайомитися. Тому претензій у нас ні до «Азоту», ні до ПАТ «Спеціалізоване монтажне управління №24» не може бути, адже усе відбувається законно, − пояснив Віктор Беззубенко.

− А ось яка буде ціна на транспортування газу, сказати не можу, адже це повноваження «Черкасигазу». Занепокоєні і вони, і ми як влада. Вивчали питання, проводили нараду з цього приводу, все тримаємо під контролем. Вартість транспортування газу для жителів міста, на мою думку, не має зрости суттєво. Це завдання і органів місцевого самоврядування, і «Черкасигазу». Ми розуміємо ПрАТ «Азот» як виробника міндобрив і хочемо, щоб аграрії отримали дешевші міндобрива, але й черкащани мають отримувати газ за доступною ціною.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x