Майже 8 тисяч черкащан знайшли роботу з початку року

Майже 8 тисяч черкащан знайшли роботу з початку року

Послугами обласної служби зайнятості протягом січня-квітня 2021 року скористалися майже 58,4 тис. громадян, які шукали роботу, з них, майже 35,5 тис. осіб мали статус зареєстрованого безробітного. Допомогу по безробіттю отримували 32,5 тис. осіб. Про це повідомляють в обласному центрі зайнятості.

 

За сприяння обласної служби зайнятості працевлаштовані 7 983 особи, зокрема, 4 247 зареєстрованих безробітних.

За видами економічної діяльності, найбільше громадян працевлаштовані у сільському господарстві (53,6%) та у переробній промисловості (11,1%).

За професійними групами 41% працевлаштованих – робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин, 11,4% – професіонали та фахівці, 15,7% – некваліфіковані працівники, 9,7% – працівники сфери торгівлі та послуг, 9,2% – кваліфіковані робітники з інструментом, 5,7% – службовці, керівники.

У січні-квітні 2021 року за сприяння обласної служби зайнятості 1054 безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, становила  65 осіб.

До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 1660 осіб. Приклади видів громадських робіт: благоустрій територій, впорядкування місць поховань, супровід людей з інвалідністю по зору, допомога сім’ям учасників АТО/ООС, роботи на об’єктах соціальної сфери, відбудова історичних пам’яток тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x