На Звенигородщині за незаконну рубку лісу понесе відповідальність селищний голова

На Звенигородщині за незаконну рубку лісу понесе відповідальність селищний голова

Звенигородська місцева прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно селищного голови однієї з територіальних громад Катеринопільського району Черкаської області за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Органом досудового розслідування встановлено, що селищний голова, зловживаючи службовим становищем, умисно, діючи в інтересах фізичної особи-підприємця, всупереч інтересам служби, незаконно підписав і видав фізичній особі-підприємцю лісорубний квиток, унаслідок чого останнім упродовж 2011-2014 років проведено незаконну порубку 785 дерев, чим спричинено державі істотної шкоди на суму понад 3,6 млн. грн.

З метою забезпечення відшкодування збитків, спричинених кримінальним правопорушенням, прокурором у кримінальному провадженні в інтересах держави заявлено позов.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x