В Україні «ковідні» сертифікати планують запустити з 1 липня

В Україні «ковідні» сертифікати планують запустити з 1 липня

В Україні так звані «паспорти вакцинації», які у МОЗ називають «ковідними» сертифікатами, готуються запустити від 1 липня. Про це заявив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на нараді у президента Володимира Зеленського 24 травня, повідомляє ТСН.

 

Федоров зауважив, що цей документ впровадять в Україні синхронно з Європейським Союзом. Своєю чергою, напередодні прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна досягла із ЄС домовленості про взаємне визнання так званих «паспортів вакцинації». Він наголосив, що українці повинні отримати можливість вільно пересуватися Євросоюзом.

 

«Нещодавно ЄС оголосив про запровадження до кінця червня цифрових сертифікатів, які міститимуть дані про вакцинацію, тести на COVID-19 та набутий імунітет після хвороби. Ще на початку розроблення цієї ініціативи дав доручення міністрам спільно з Єврокомісією напрацювати відповідний сертифікат в Україні», − повідомив прем’єр.

 

Як повідомлялося, міністри туризму країн G20 дійшли згоди щодо запровадження «паспортів вакцинації». ЄС введе їх в другій половині червня. Це дозволить відновити туризм у європейських країнах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x