У «Черкасиобленерго» новий очільник

У «Черкасиобленерго» новий очільник

13 лютого відбулися позачергові загальні збори акціонерів ПАТ «Черкасиобленерго». Ініціатором та організатором проведення цих зборів виступив Фонд державного майна України. Попри спроби невідомих зірвати засідання, відбулося обрання виконуючим обов\’язки голови колегіального виконавчого органу ПАТ «Черкасиобленерго» Самчука Олега Григоровича. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Фонду.

Реєстрація акціонерів та самі збори були на грані зриву, оскільки близько восьмої ранку на місце їхнього проведення прибула група невідомих осіб (близько 25 чоловік) в спортивній формі та балаклавах. Вони блокували вільний доступ акціонерів, членів реєстраційної комісії, голови та секретаря зборів.

Акціонери викликали поліцію. Але й після прибуття поліції, група невідомих не припиняла перешкоджати акціонерам потрапити до місця проведення зборів. На запити акціонерів та поліції про наявність правових підстав такого блокування невідомі особи відмовчувалися. Згодом поліція розблокувала прохідну та забезпечила вільний доступ акціонерів до місця проведення зборів.

За результатами голосування на зборах припинено тимчасове виконання повноважень голови правління ПАТ «Черкасиобленерго» Кузьмінської Світлани Олександрівни та обрано виконуючим обов\’язки голови колегіального виконавчого органу ПАТ «Черкасиобленерго» Самчука Олега Григоровича, кандидатуру якого запропонувало Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

За інформацією від новообраного в.о. голови колегіального виконавчого органу ПАТ «Черкасиобленерго» Самчука, проведення реєстраційних дій, пов’язаних зі зміною відомостей про виконавчий орган ПАТ «Черкасиобленерго», є неможливим з підстав того, що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань існує ряд заборон. Тривають консультації з питань зняття вищезазначених заборон та приведення інформації в ЄДР до відповідності з рішеннями, прийнятими на загальних зборах.

У свою чергу, Фонд держмайна прогнозує, що рішення загальних зборів акціонерів ПАТ «Черкасиобленерго» буде оскаржено зацікавленими у цьому особами.

Нагадаємо, напередодні Фонд державного майна звернувся до правоохоронних органів з проханням забезпечити правопорядок під час проведення зборів у зв‘язку з можливою загрозою їх зриву керівництвом ПАТ.

Неможливість проведення загальних зборів Товариства і, як наслідок, неможливість зміни менеджменту, призводять до нарощення боргів перед ДП «Енергоринок», виведення обігових коштів з Товариства та загрожують безпеці об’єднаної енергетичної системи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x