Радуцький про будівництво газопроводу біля «Азоту»: «Потрібно відстоювати інтереси черкащан» (ВІДЕО)

Радуцький про будівництво газопроводу біля «Азоту»: «Потрібно відстоювати інтереси черкащан» (ВІДЕО)

Біля черкаського «Азоту» відбувається будівництво газопроводу-відводу, який потім планують підключити до центральної магістралі. Підрядна організація ПАТ «Спеціалізоване монтажне управління» зазначає, що всі дозволи на будівництво є, АТ «Черкасигаз» навпаки говорить, що роботи проводять незаконно. Сьогодні біля будівництва зустрілися представники ПрАТ «Азот», підрядної організації та АТ «Черкасигаз». Адже відповідно до листа ПАТ «Спеціалізоване монтажне управління» від 21 травня, де йдеться про те, що 27 травня ця підрядна організація збирається «виконувати роботи з улаштування перетину існуючого газопроводу низького тиску згідно з проектною документацією, що належить АТ «Черкасигаз». І у зв’язку з цим викликає представника «Черкасигаз» для присутності при виконанні робіт.

 

 

Депутат Черкаської обласної ради Олександр Радуцький від «Європейської Солідарності», який теж був на зустрічі, зазначив, що головне в цій ситуації врахувати інтереси черкащан. Адже якщо «Азот» під’єднається до центральної магістралі й перестане сплачувати за транспортування газу, цифри у платіжках пересічних черкащан зростуть.

− Я зробив такий висновок, що люди отримали тиждень тому дозвіл на роботи з прокладання газопроводу. При цьому 8 місяців до цього проводили роботи без дозволів, не погоджували дії з АТ «Черкасигаз». Я вважаю, що з цим варто розібратися безпосередньо контролюючим органам, які надавали ці дозволи. Найголовніше, що в усіх цих схемах та маніпуляціях постраждають черкащани, тому що навантаження фінансове за сплату за транспортування газу ляже на їхні плечі. Я вважаю, що підрядна організація, яку найняв пан Скляров, не до кінця зробили відповідні документи, − коментує депутат обласної ради Олександр Радуцький. − Якщо до цього бабуся платила за транспортування газу в будиночок у селі 70 гривень, то зараз буде платити 200−210. Як завжди у нас люди на останньому плані й за рахунок них олігархи роблять оптимізацію на своїх підприємствах. «Черкасигаз» має відстоювати насамперед свої інтереси та інтереси черкащан. Через розголос цієї ситуації у ЗМІ та соцмережах мають втрутитися контролюючі, правоохоронні органи та виконавча влада.

 

 

Представник підрядної організації зазначив, що всі дозвільні документи на проведення робіт у них є. Також документи є і в публічному доступі. І хоча вони декілька разів зверталися до АТ «Черкасигаз» із листами, ті не відповідали. Тож підрядна організація діє на підставі мовчазної згоди. Також за словами представника підрядної організації, якщо від АТ «Черкасигаз» до них є якісь претензії, можуть подавати до суду.

 

 

− На адресу АТ «Черкасигаз» надходило декілька листів від підрядної організації і відповідали на них. Жодних дозволів на будь-які роботи ми не надавали. На сьогодні АТ «Черкасигаз» не погодило проектне рішення щодо перетину газопроводом-відводом газорозподільних мереж, що належать державі, про що підряднику було повідомлено неодноразово. Нині ж працівники АТ «Черкасигаз» мають видати заборону на проведення будь-яких робіт підрядною організацією, ­− зазначив головний інженер АТ «Черкасигаз» Віктор Іванович Ісаєнко.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x