«Черкаські Мавпи» підбили підсумки баскетбольного сезону

«Черкаські Мавпи» підбили підсумки баскетбольного сезону

БК «Черкаські Мавпи» провів підсумкову прес-конференцію сезону.

Цього року команда здобула срібні медалі у Кубку України з баскетболу, а в чемпіонаті 2020/21 завершила виступи на стадії 1/4 фіналу, де поступилася з «Київ-Баскету» з рахунком 0:3 у серії.

До обговорення на пресконференції долучилися головний тренер команди Максим Міхельсон, генеральний директор клубу Володимир Гриценко та один із лідерів команди Дмитро Скапінцев.

Головний тренер клубу пригадав непростий сезон для команди, у якому «Черкаські Мавпи» через пандемію коронавірусу стартували з показником 0-9, але зуміли вийти з цієї ситуації і потрапити до плей-оф, а в кубку України здобути історичне срібло. Також Міхельсон відзначив боротьбу баскетболістів у чвертьфінальній серії з переможцем регулярного чемпіонату Суперліги Паріматч.

– Цього сезону ми вийшли в плей-оф із 8-го місця, грали із чемпіонами регулярного сезону і по сьогодні залишилося відчуття того, що ми могли пройти у цій серії. Шукали всі дні, робили аналіз нашої робити, де і чого не вистачило. Я не говорю про регулярний чемпіонат, там ми вибралися із тієї ситуації, в якій опинилися через об’єктивні причини. У плей-оф був інший турнір, це ігри, де потрібно ретельно готуватися. Я вважаю, що ми непогано підготувалися до другої і третьої гри, у першій грі, на жаль, провалилися. Розібрали все детально, по цифрах кожен епізод. Бачимо причини, чому так зіграли в цілому. Трохи не вистачило, вдома поразка в два очки, на виїзді в кілька очок. Але вірю і відчуваю, що могли пройти далі. У Кубку України у нас ніхто не вірив, а ми зуміли пройти сильних суперників, так, ми грали вдома чвертьфінал і півфінал, але відіграли якісно і заслужено здобули срібні медалі, – зазначив Максим Міхельсон.

Вихованець клубу Дмитро Скапінцев цей сезон може зарахувати собі в актив. У середньому за гру баскетболіст здобував 11.5 очка, робив 6.8 підбирання та 1.9 блок-шота. Саме за блок-шотами він став лідером Суперліги, а також був визнаний найкращим центровим Кубку України.

– Сезон був непростий для нас. Дуже сильний склад учасників, не було простих матчів. Ми програли багато на старті, але розуміємо чому. У другій частині сезону вже були більш стабільними. Протягом сезону кожен гравець, який виходив на майданчик, який був у заявці, зміг спробувати свої сили. На фоні коронавірусу постійно хтось випадав, тому в усіх був шанс, навіть хлопці, які тільки влітку почали тренуватися з командою, то змогли дебютувати у Суперлізі. У середині сезону ми добре відіграли в Кубку Україні. На жаль, у плей-оф програли «Київ-Баскету», але у цій серії у нас були шанси, ми віддавали всі сили. Чи вдалий сезон для мене? Ну в порівнянні з минулими роками – однозначно вдалий. Я вилікував травми і грав досить стабільно. Звичайно, потрібно продовжувати у тому ж дусі, – сказав Дмитро Скапінцев.

Директор клубу Володимир Гриценко погодився, що сезон був складним із точки зору організаторів. Через пандемію коронавірусу значну частину команді довелося грати без глядачів. Тим не менше, здобула позитивний результат у Кубку України, а одразу чотири гравці команди виконали норматив майстра спорту України.

– Ми очікували, що сезон буде непростим. Але прийняли виклик. Вважаю, що ми відіграли весь сезон на пристойному рівні. Постійно змінювалася ситуація, були то послаблення карантинних норм, то навпаки карантин посилювався. Ми грали то з глядачами, то без. Це було складно з точки зору організації і складно для команди. Постійно щось змінювалося, інколи ситуація протягом кількох днів ситуація могла змінюватися по три рази. Але, все-таки сезон відбувся. Команда продемонструвала непоганий результат. Якщо говорити про Кубок України – то друге місце це чудовий результат, – зауважив Володимир Гриценко.

Гриценко відзначив чотирьох гравців: Дмитра Скапінцева, Ігоря Сергеєва, Олега Бондаренка і Антона Дзюбу, які стали майстрами спорту України, а також – срібло у Кубку України основної команди. Одразу чотири команди баскетбольної школи здобули медалі у ВЮБЛ. Зараз срібна медаль мандрує закладами партнерів «Черкаських Мавп», де жителі можуть побачити це досягнення команди.

Про комплектацію до нового сезону тренерському штабу поки складно судити, адже не зрозуміло, яким кількісно і якісно буде склад учасників Суперліги. Більшість молодих гравців «Черкаських Мавп» мають контракти з клубом. У будь якому разі, влітку молоді гравці працюватимуть і покращуватимуть свій рівень.

За інформацією пресслужби «Черкаських Мавп»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x