У черкаській школі вшанували пам\’ять майданівця Андрія Черненка

У черкаській школі вшанували пам\’ять майданівця Андрія Черненка

Майданівцю, Герою Небесної Сотні Андрію Черненку у Черкасах відкрили меморіальну дошку. Пам\’ятний знак установили на фасаді школи, де він навчався. 18 лютого 2014 року він був поранений у груди та доставлений із Будинку профспілок до лікарні, де активіста не змогли врятувати. Пам\’ять черкаського героя вшанували усією шкільною родиною. Про це «Нова Доба» дізналася від Департаменту освіти і гуманітарної політики ЧМР.

Патріотичні вірші, пісні про Майдан, гіркі спогади, які нагадують про подвиг співвітчизників. Сьогодні у школі № 8 відкрили меморіальну дошку євромайданівцю, Герою України Андрію Черненку. Вшанували земляка учні, педагоги, представники влади, рідні майданівця. Життя чоловіка обірвалося у 36 років. У героя залишилася молода дружина та маленька донька.

– Сьогодні українські чоловіки продовжують захищати Батьківщину, саме тому молоде покоління має пам’ятати про їхній подвиг, – сказав директор департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Ігор Волошин.

Меморіальну дошку встановили за ініціативи школи, до справи долучилися і випускники закладу. У школі про Андрія згадують лише хороше. Учитель трудового навчання Валерій Конавець викладав у нього кілька років.

– Він завжди був усміхнений. Коли питав у нього, чому, завжди радіє, говорив: «Мама казала, що я таким народився!», – розповів педагог. – Це дуже добре, що ми вшанували Андрюшу. Пам\’ять добра про нього. Добрий, порядний хлопець.

Меморіальну дошку герою відкрила його мама Лідія Черненко.

З метою вшанування черкасців, які боролися за європейське майбутнє України, меморальні дошки відкриті ще у 9-ти закладах міста:
Подолянчуку Євгену, школа № 3;
Каравайському Богдану, школа № 18;
Терещенку Андрію та Шаповалу Олександру, школа № 30;
Момоту Ігорю, школа № 26;
Панченку Олексію, школа № 4;
Амбросу Сергію, гімназія № 31;
Галві В’ячеславу, колегіум «Берегиня»;
Вергаю Віталію, школа № 28;
Лазаренку Павлу, Перша міська гімназія.

Найближчим часом ще у кількох закладах Черкас з\’являться меморіальні дошки атовцям та майданівцям.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x