“Щастя все – день, година, одна хвилина”: у драмтеатрі презентували виставу

“Щастя все – день, година, одна хвилина”: у драмтеатрі презентували виставу

Прем’єра вистави «Украдене щастя» за п’єсою Івана Франка відбулася в Черкаському академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка 29 травня. Про це поінформували журналісти “Нової Доби”.

На сцені – історія любовного трикутника «Микола-Анна-Михайло». Конфлікт протистояння актори розкрили через призму почуттів та вчинків: обітниці, зради, пристрасті, честі, совісті, прощення та боротьби за власне щастя.

За словами директора драмтеатру Петра Ластівки, на прем’єру вистави продали всі квитки.

Він також зазначив, що це робота 32-річного режисера-постановника Станіслава Садаклієва. Допомогли втілити ідею: хореограф Руслан Лисінський, сценограф Сергій Ридванецький та художниця з костюмів Наталка Ридванецька, а також акторський склад.

У головних ролях: Олег Телятник, який зіграв Миколу Задорожного, Анну грала Галина Купрієнко, а Михайла Гурмана – Олександр Гуменний. В інших образах «Він» та «Вона» – Олексій Клименко й Тетяна Грама.

Як зазначив журналіст Борис Юхно в дописі у Фейсбуці, 18 березня 1891 року Крайовий відділ Львівського сейму оголосив закритий конкурс на кращу драму. Іван Франко послав на конкурс свою п’єсу «Шандар». Йому присудили лише третє місце.

– Справедливішим від журі виявився час: драма «Украдене щастя» й досі йде на сценах багатьох театрів в Україні, знають цю постановку і за її межами. А про ті твори, що 1891 року посіли перше й друге місця, ніхто й не згадує, – йдеться в повідомленні.

Очільниця управління культури ЧОДА Людмила Фіть зауважила, що над виставою працювала команда талановитих людей.

– Акторська гра тримала в напрузі протягом усієї вистави. Вразила витончена і вигадлива робота костюмерів і декораторів, а також досконала хореографія. Величезна подяка режисеру за виставу «Украдене щастя» і талант, – додала Фіть.

Громадська діячка Тетяна Кавальчук додала, що наприкінці побачила сльози на очах акторів, які вперше після пожежі й затяжних ремонтів вийшли з прем’єрою до глядача.

– Гра акторів була проникливою і щирою, декорації та костюми – лаконічно прекрасними, а хореографія – дуже графічною. Але було й інше. Бачила, як актори ловили заслужені овації, і відчувала, як вони цього чекали, – написала Кавальчук.

– Цікаве режисерське рішення, сучасна сценографія, стилізовані унікальні костюми, самовіддана акторська гра на сцені Черкаського академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка – це варто побачити, – написала на сторінці у Фейсбуці блогерка Ольга Квятковська.

 

Матеріал підготувала Наталія Кузнєцова

Фото: Дар’я Роженкова та Наталія Кузнєцова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x