Черкащина посідає друге місце в Україні за кількістю патронатних родин

Черкащина посідає друге місце в Україні за кількістю патронатних родин

Із метою попередження соціального сирітства в Черкаській області запроваджено послугу патронату над дитиною. На цей час в області діють 19 родин патронатних вихователів, послугами яких скористалися 127 дітей. Черкащина посідає друге місце в Україні за кількістю патронатних родин. Про це інформують у Служби у справах дітей Черкаської ОДА.

 

У Черкаській області обліковується 2 150 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Із них 1996 виховуються в сімейних формах виховання: опіка, піклування – 1524 дитини; прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу – 472 дитини. Це перевищує середньо державний показник.

Функціонує 121 прийомна сім’я, з них шість створили у 2021 році, та 46 дитячих будинків сімейного типу.

Із початку 2021 року право на сімейне виховання реалізували 120 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Усиновлено – 12, влаштовано під опіку, піклування – 74, передано на виховання у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу – 21, повернуто на виховання у біологічну родину – 13.

Для дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, функціонують Черкаський та Уманський обласні центри соціально-психологічної реабілітації дітей, органом управління яких є Служба у справах дітей ОДА.

Із початку 2021 року у центрах отримали допомогу 140 дітей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x