Скічко закликає голів РДА та громад готувати проєкти ДФРР на 2022 рік

Скічко закликає голів РДА та громад готувати проєкти ДФРР на 2022 рік

У Черкаській ОДА вже розпочали готуватися до подачі проєктів регіонального розвитку ДФРР на 2022 рік. Очільник обласної адміністрації Олександр Скічко провів нараду з головами РДА, міських, селищних, сільських територіальних громад, щоб обговорити конкурсний відбір проєктів. Інформують про це у Черкаській ОДА.

 

Із 5 травня 2021 року розпочався конкурсний відбір проєктів ДФРР на 2022 рік.

«Готувати проєкти на конкурс ДФРР треба вже зараз. Раджу обговорити на рівні району та громад проектні ідеї та підготувати масштабні проєкти. Їх у подальшому треба опрацьовувати зі структурними підрозділами ОДА, розглянути варіанти комбінованого фінансування можливих проектів різних джерел, зокрема з народними депутатами. Для цього потрібен час. Тому прошу активізувати роботу щодо підготовки проектів, які після вирішення технічних питань ви змогли б оперативно зареєструвати», – каже Олександр Скічко.

Директор Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА Василь Стеценко зазначив, що проєкти, які мають фінансуватися з ДФРР, повинні впливати на громаду або кілька громад для того, щоб претендувати на перемогу.

«Локальні проекти, які мають вплив лише на один населений пункт, частково вирішують проблему та не мають комплексного характеру, відповідно до затверджених критеріїв Мінрегіону наберуть низьку кількість балів та не зможуть претендувати на перемогу в конкурсі. Тому такі проекти повинні фінансуватися за рахунок коштів місцевого бюджету та інших джерел не заборонених законодавством», – говорить Василь Стеценко.

Важливо, щоб представники місцевої влади активно залучали кошти державної підтримки та, поєднуючи їх з власними ресурсами, спрямовували на реалізацію проектів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x