Центр вакцинації від COVID-19 функціонуватиме в Черкасах

Центр вакцинації від COVID-19 функціонуватиме в Черкасах

Центр вакцинації від COVID-19 створять у Черкасах. Про це йдеться на сайті Черкаської міської ради.

Відповідно до рішення місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки  та  надзвичайних  ситуацій структура функціонуватиме на базі Будинку культури імені Івана Кулика по вулиці Благовісній, 170, (хол та концертна зала на першому поверсі).

За словами міського голови Анатолія Бондаренка, Департаменту освіти та гуманітарної політики доручили забезпечити приміщення меблями, холодильником, стаціонарним інтернетом, санітайзерами, доступом до санітарних кімнат.

– Також департамент охорони здоров’я та медичних послуг має організувати формування бригад медичних працівників. У Центрі вакцинації буде п’ять точок, на яких працюватимуть лікар та дві медсестри, – зазначив Бондаренко.

Він додав, що Центр буде готовий до роботи вже з наступного тижня.

– Запускатимемо структуру за необхідності. Коли у наявності буде достатня кількість вакцини. А також, якщо пунктів вакцинації, що нині працюють у п’яти центрах первинної медико-санітарної допомоги Черкас, буде недостатньо для проведення щеплення охочих, – пояснив Анатолій Бондаренко.

Нині вакцинація в Черкасах відбувається через мережу первинної медичної допомоги, щеплення проводять три мобільні бригади. Їх створено на базі: Черкаської міської консультативно-діагностичної поліклініки, Другого Черкаського міського ЦПМСД та П’ятого Черкаського міського ЦПМСД.

– У пунктах щеплення використовують вакцини: Covishield/AstraZeneca, CoronaVac/Sinovac Biotech, Comirnaty/Pfizer-BioNTech та AstraZeneca-SKBio. Коли у Черкасах запрацює Центр масової вакцинації населення, на щеплення запросять громадян, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 в додатку, через сайт «Дія» або контакт-центр МОЗ, – сказав директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Всеволод Кульчиковський.

Станом на друге червня в черкаських закладах охорони здоров’я провакциновувалися 4914 осіб, з них медичних працівників – 784.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x